TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hafta sonu için mükemmel 5 film önerisi

"Bu hafta sonu ne izlesem?" diye düşünenler için farklı türlerdeki filmleri sizler için derledik. İşte hafta sonu izlemek için beş farklı film önerisi…

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2023 12:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hafta sonu için mükemmel 5 film önerisi

GURBET YAVUKLU
Hafta sonu evinizde izleyebileceğiniz farklı türdeki 5 filmi bu içerikte sizler için listeledik...



YÜZÜKLERİN EFENDİSİ: KRALIN DÖNÜŞÜ FİLMİ 
Senaristliğini Peter Jackson ve Philippa Boyens yaptığı yönetmen koltuğuna Peter Jackson’ın oturduğu 2003 yapımı epik fantastik film serisi "Yüzüklerin Efendisi"nin üçüncü ve son filmi. Peter Jackson tarafından yönetilen film, J.R.R. Tolkien'in aynı adlı romanından uyarlandı. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filminde, Tek Yüzük'ün yok edilmesi için verilen mücadeleyi konu ediyor.



BABAM VE OĞLUM
2005 yapımı bir Türk filmi olan "Babam ve Oğlum", yönetmenliğini Çağan Irmak'ın üstlendiği film, duygusal ve dramatik bir hikâyeden bahseder. Film, 12 Eylül döneminde geçer ve Türkiye'nin siyasi ve sosyal atmosferini yansıtır. Hikâye, baba Sadık ve oğlu Deniz arasındaki ilişki üzerinde odaklanır. Sadık, 1980'lerde gençlik yıllarında siyasi faaliyetlere katılmış ve hapis yatmış biridir. Oğlu Deniz ise, babasının politik geçmişi nedeniyle travmatize olmuş ve onunla zor bir ilişki içindedir. Film, bu iki karakterin arasındaki kopukluğun zamanla nasıl onarıldığını ve aralarındaki duygusal bağın yeniden kurulduğunu anlatır.

AHLAT AĞACI
Türk filmi olan "Ahlat Ağacı", 2018 yapımı. Çektiği uzun metrajlı filmler ile birçok ödül kazanmış ve uluslararası alanda tanınan Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği bu filmde, derin ve içsel bir hikâyeyi anlatıyor. 
Filmde, genç bir lise öğrencisi olan Sinan'ın hayatını merkezine alır. Sinan, yaz tatilini ailesinin yaşadığı küçük bir kasabada geçirmektedir. Babasıyla sorunlu bir ilişkisi olan Sinan, hayalleri olan bir yazar olma hedefiyle mücadele etmektedir. Film, Sinan'ın ailesi, toplum ve kişisel idealler arasında yaşadığı içsel çatışmaları, aşkı ve arayışını izleyicilere aktarır.



KIŞ UYKUSU 
Yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı Kış Uykusu filmi, psikolojik bir drama olarak bahsedilir. 
Film, Cappadocia bölgesindeki bir köyde yaşayan emekli bir aktör olan Aydın'ın hikayesini anlatır. Kış mevsiminde geçen film, Aydın'ın ailesiyle olan ilişkilerini, geçmişteki hatalarını ve yaşadığı içsel sorgulamaları ele alır. Aydın, insani ilişkiler, ahlaki değerler ve toplumsal sorumluluklar üzerine derinlemesine düşüncelere dalar.



PARASİTE 
Güney Kore filmi olan Parasite, Yönetmen Bong Joon-ho tarafından yazılıp yönetilen film, sosyal sınıflar arasındaki uçurumu ve aile dinamiklerini ele alan bir siyah komedi-dram türünde.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.