TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır'da bayram dönemi verimli geçiyor

Diyarbakır, tarihi yapıları ve inanç turizmindeki zenginlikleriyle son yıllarda önemli bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Bu güzel şehirde, turizm sektörü ve esnaf, yaklaşan bayram tatili öncesinde hareketlenmeye başlamış durumda, adeta çifte bayram yaşamaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 15:03
Kaynak: AA
Diyarbakır'da bayram dönemi verimli geçiyor

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından "Medeniyetler Kenti" olarak tescillenen Diyarbakır, 33 medeniyete ev sahipliği yapmış zengin tarihiyle, turistik mekanlarıyla Ramazan Bayramı'nda da hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surları, İçkale Müze kompleksi, İslam dünyasının önemli mabedlerinden biri olan Ulu Cami, Ongözlü Köprü, Hasanpaşa Hanı ve Zerzevan Kalesi gibi önemli kültürel miraslar, bayram süresince çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayacak. Diyarbakır, yılın her döneminde ilgi gören ancak özellikle baharda tercih edilen bir destinasyon olmasının yanı sıra, Ramazan Bayramı'nın 9 güne çıkarılması ve bayramın ilkbahara denk gelmesiyle birlikte, turistlerin ilgisiyle rezervasyonlarda artış yaşanıyor.

"Diyarbakır'da Misafirlerimizi Bekliyoruz"

Diyarbakır Otelciler ve Turizm Derneği Başkanı Deniz Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yaşanan depremlere rağmen 1 milyon 200 bin kişinin Diyarbakır'da konakladığını belirtti. Bu yılki hedeflerinin bu sayıyı 2 milyona yükseltmek olduğunu dile getiren Güler, "Bayramda 35'i turizm belgeli 110 tesisimizde misafirlerimizi Diyarbakır'ımızın tarihi dokusunda ağırlamak için hazırlıklarımızı tamamladık. Artık misafirlerimizi bekliyoruz." dedi. Güler, bayram süresince doluluğun 0'e ulaşmasını beklediklerini belirtti ve Diyarbakır'ın inanç ve kültür turizmi açısından zengin lokasyonlarına dikkat çekerek herkesi bu güzel şehri ziyarete davet etti.

TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay ise, son dönemlerde yapılan çalışmalarla Diyarbakır'ın popüler bir turizm merkezi haline geldiğini vurguladı. Baturay, şehrin tarihi, kültürü ve gastronomisiyle ön plana çıktığını belirterek, "Diyarbakır, gerçekten müthiş bir yer." şeklinde konuştu.

Baturay, sözlerine şöyle devam etti: "Daha önce gerçekleştirdiğimiz tanıtım çalışmalarıyla Mezopotamya bölgesi büyük ilgi gördü. Son dönemde destinasyonlar ve turlar ön plana çıkınca Diyarbakır da büyük popülerlik kazandı ve talep oldukça arttı. Otellerin doluluk oranlarının yüzde 90'lara ulaşması, turizmcilerin ve esnafın yüzünü güldürüyor. Diyarbakır, tarihi, kültürü ve gastronomisiyle gerçekten muhteşem bir yer. Bayram dönemi bizim için son derece olumlu geçiyor."

"Mevsim açısından da çok uygun bir dönem" Ankara'dan ilk kez Diyarbakır'a gelen Pınar Fitos, Diyarbakır'ın beklentilerinin üzerinde bir kent olduğunu ifade etti. Diyarbakır'a bir daha gelmek istediğini belirten Fitos, "Bu mevsim buraya gelmek için çok uygun ve herkese burayı ziyaret etmelerini tavsiye ederim. Buradaki insanlar da son derece misafirperver." dedi. İstanbul'da yaşayan Esra Demir ise Diyarbakır'a ikinci kez geldiğini ve her seferinde kentin kültüründen, tarihinden ve yemeklerinden daha çok etkilendiğini dile getirdi. Demir, "Diyarbakır'da zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz. Bu bölgenin ve Diyarbakır'ın mutlaka görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Burada bu kültürü her yerde hissedebiliyorsunuz. Tarihi değerlerini zaten anlatmaya gerek yok. Umarım herkes en kısa zamanda gelip burayı ziyaret eder." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.