TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Zaferi'nin coşkusu TRT'de yaşanacak

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü münasebetiyle özel içerikler, TRT televizyon ve radyo kanallarında izleyici ve dinleyicilerle buluşturulacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 05:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 05:30
Kaynak: AA
Çanakkale Zaferi'nin coşkusu TRT'de yaşanacak

TRT tarafından yapılan açıklamaya göre, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi özel yayını, TRT Haber ekranlarında olacak.

Ayrıca, TRT World ve TRT Arabi'de de güne özel haber ve canlı bağlantılarla Çanakkale Zaferi dünyaya aktarılacak.

"Teşkilat" dizisi, zaferin 109. yıl dönümüne özel Çanakkale ve Ankara'da gerçekleştirilen çekimleriyle TRT 1 ekranlarında izlenebilecek.

Kültür sanat kanalı TRT 2'de ise gün boyu Çanakkale Zaferi'ne özel içerikler yer alacak. "Koleksiyoner" programında, Seyit Ahmet Sılay'ın Çanakkale Savaşı'ndan kalma silahlar, kurşunlar, top mermileri, çeşitli belgeler, hatıratlar, asker mektupları ve fotoğraflar içeren koleksiyonu detaylı bir şekilde incelenecek.

"Tarihin Ruhu" programında, 1915 ve 1916'da Çanakkale cephesinde çekilmiş haber filmlerinin görüntüleri ele alınacak. Türk ordusunun Seddülbahir cephesindeki ilk 32 saatlik mücadelesini anlatan "Seddülbahir 32 Saat" belgeseli ise 18 Mart'ta TRT 2'de izleyiciyle buluşacak.

Çanakkale Savaşı'nda aynı cephede savaşan iki kardeşin öyküsünü konu alan "Çanakkale Yolun Sonu" belgeseli ile Dr. Coşkun Yılmaz ve konuklarının Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde zafere giden yolu, detayları ve zaferin bugüne yansımalarını ele aldıkları "Çanakkale" programı da TRT 2 ekranlarında yer alacak.

TRT Belgesel, TRT Türk ve TRT Kürdi ekranlarında kahramanlık hikayelerine yer verilecek. "Bir Hilal Uğruna Çanakkale" belgesel serisi, mektebini yarıda bırakmış talebelerden, Mehmetçiğe şifa olmaya gelen sağlıkçılara, tabur imamlarından tabiplere ve topçulara kadar yüz binlerce isimsiz kahramanın şanlı mücadelesini altı bölüm halinde ekrana taşıyacak.

"Yaşamın Kıyısında Nabız" belgeselinde, Hakan Doğu'nun 2019 Gelibolu Triatlonu'ndaki ilginç anları izleyiciyle buluşacak.

Türkiye'nin Dev Yapıları belgeselinde "1915 Çanakkale Köprüsü"nün hikayesi TRT Belgesel'de ekranlara gelecek. Şahika Ercümen'in Dumlupınar Denizaltısı Şehitleri anısına yapmayı hedeflediği zorlu dalışın hikayesi ise "Nefes" adıyla TRT Belgesel'de yer alacak.

TRT Türk'te yayınlanacak "Keşif 19: Çanakkale" filmi, kendilerini Çanakkale Savaşı'nda bulan bir grup gencin bugüne dönüş hikayesine odaklanacak.

TRT Kürdi ekranlarında "Çanakkale Ruhu" ve "Çanakkale Kara Savaşları" belgeselleri izleyicilerle buluşacak.

Çizgi film Pırıl'ın Çanakkale Zaferi özel bölümü, 18 Mart'ta ekrana gelecek. Ayrıca, TRT Diyanet Çocuk kanalı, özel bölümü "Çanakkale Geçilmez!" ile miniklere ulaşacak.

TRT Müzik'te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılına özel olarak Esat Kabaklı ile "Sazın Dilinden" adlı programda kahramanlık türküleri izleyiciyle buluşacak.

Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde, besteci Yücel Arzen yönetiminde TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosu ve Gençlik Senfoni Orkestrası'nın performansını içeren konser programı "İstiklal Türküleri" ile Esra İçöz ve İhsan Güvenç'in müzik tarihimizde iz bırakmış eserleri icra ettiği "Senin Şarkın" da TRT Müzik'te yer alacak.

TRT Radyoları'nda ise gün boyunca özel konserler, programlar ve söyleşiler dinleyicilerle buluşacak.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.