TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bin 700 km” yol yaptılar

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi, bin 700 km yol yaparak, Bitlis Tatvan’da gerçekleştirilen Doğu Anadolu Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2018 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Bin 700 km” yol yaptılar
arşıyaka Halk Eğitim Merkezi’nin Müdürü Ebru Yücel, “Söz konusu kültürümüz ve değerlerimiz olduğunda mesafelerin bir önemi kalmıyor. Birlik, beraberlik ve kardeşlik için bu festivale katıldık” dedi. Tatvan Doğu Anadolu Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl kapılarını 50’nci kez açtı. 1 Temmuz’da başlayan festivale Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlanırken festivalde İzmir’i Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi temsil etti. Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel ve beraberindeki Halk Oyunları Ekibi özel bir otobüsle tam bin 700 km yol yaparak festivale katıldı.
“MESAFELERİN HİÇ ÖNEMİ YOK”
Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel ise Bitlis Tatvan’da çok güzel karşılandıklarını ifade ederek, “Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi olarak çok uzun ve zahmetli bir yolu geride bırakarak Türkiye’nin bir ucundan bir başka ucuna, Bitlis Tatvan’a geldik. Burada yarım asırdır düzenlenen Tatvan Doğu Anadolu Kültür ve Sanat Festivali’ne kurumumuz hocalarından Şenay Aydoğan önderliğindeki Halk Oyunları Ekibimizle katılım sağladık. Tatvanlılar ve Tatvan Belediye Başkanımız Fettah Aksoy bizi burada çok güzel ağırladılar. Doğu Anadolumuzda gerçekleşen böylesine önemli bir festivale bizler de Karşıyaka’dan katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Türkiye’nin her köşesi bizim memleketimiz. Hiçbir ayrımı ve hiçbir mesafeyi tanımıyoruz. Aynı safta, aynı halayları çekebiliyorsak asıl kardeşlik budur bizce. İşte biz de buraya bunu söylemeye, birlik, beraberlik ve kardeşlik demeye geldik. Bu değerler söz konusu olduğunda ise mesafelerin hiç önemi yok” diye konuştu.
Yücel, festivalde emeği geçen herkese de teşekkürlerini iletti. AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.