TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belleğin gizemli sandığından öyküler

‘Ceplerine Çiçek Dolduran Çocuk’ kitabı ile güçlü öykücülüğünü incelikli ve duru anlatımıyla birleştiren yazar, çocuk duygularını koruyanlar için anlatıyor

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2023 12:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Belleğin gizemli sandığından öyküler

SULTAN GÜMÜŞ KAYA 

Editörlüğünü Semih Gümüş’ün üstlendiği Köprü Kitaplar koleksiyonunun 28. kitabını, çağdaş edebiyatımızın dikkat çeken yazarlarından Tolga Gümüşay yazdı. Büyüme yolculuğundaki bir çocuğun ilk heyecanlarını, korkularını, sevinçlerini dillendiren 11 öykü, her yaştan okura, çocukluktan ilk gençliğe yaşanmış sihirli anları, anıları ve hayalleri ulaştırıyor. 
‘Ceplerine Çiçek Dolduran Çocuk’ kitabı ile güçlü öykücülüğünü incelikli ve duru anlatımıyla birleştiren yazar, çocukluk belleğinin derinlerine iniyor. Kusursuz bir öykü diliyle, her şeye rağmen çocuk duygularını koruyanlar için anlatıyor.

ÖYKÜ ÖYKÜ ÖRÜLMÜŞ ANILAR 

Çocuklara da, yetişkinlere de ulaşan bir yazarın, düşle gerçek arasında, öykü öykü örülmüş anıları: Sobanın sıcaklığına karışan bozacı sesi, yeni okuldaki ilk günlerin sıkıntısı, taptaze heyecanlarla rastlaşmak, suçluluk duygusuyla tanışmak, bir horozun yarattığı karmaşa, keçi inadıyla aynı tepeye tırmanan arkadaşlar, rüyayla gerçeğin iç içe girdiği kaygılar, dede evinde saklı kantinden bugüne çıkagelen bir yazar. 

TOLGA GÜMÜŞAY KİMDİR?

1972 yılında Edirne’de doğdu. Babasının mesleği nedeniyle çocukluğu Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde geçti. Bursa’da başladığı ilkokul eğitimini Erzurum’da tamamladı. Yatılı okuduğu Kadıköy Anadolu Lisesi’nden 1990’da mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ndeki eğitiminden sonra Marmara Üniversitesi Örgütsel Davranış Bilimi Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı. 1993’ten bu yana reklamcılık alanında çalışan Gümüşay adını ilk kez, 6 Yıl Tam Pansiyon adlı gençlik romanıyla duyurdu. Daha sonra, çocuklar için Geleceği Görme Ortaklığı, gençler için Keskin Naneli Öyküler adlı sevilen öykü kitaplarını yazdı. Yetişkinlere yönelik Pembe Tuvalet (2004), Anormal (2008) ve Hiç Kimsenin Kenti (2010) adlı romanları da bulunan yazarın gençler için yazdığı son roman Hazırlıksız. Kendi çektiği fotoğraflara yazdığı öyküleri Kareli Öyküler (2017) adıyla derleyen Gümüşay, eşi ve oğluyla birlikte İstanbul’da yaşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.