TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayvalık Belediye Tiyatrosu,iki ödül birden aldı

Ayvalık Belediyesi Nejat Uygur Sahnesi’nde, tiyatro emekçilerine sunulan 23. Direklerarası Ege Bölgesi Tiyatro Ödülleri töreni düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2023 12:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ayvalık Belediye Tiyatrosu,iki ödül birden aldı

Tören, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in konuşması ile başladı. Ardından, Direklerarası Seyircileri Derneği kurucusu ve ödül komitesi başkanı Ömer Şahinbaş sahneye çıktı ve son derece samimi, alçakgönüllü bir konuşma yaptı:

“Bu ödüllerin tek amacı vardır: Mesleki çaba içinde olan tiyatro insanlarını teşvik etmek ve onların mücadelesinde yalnız olmadıklarını hissettirip, onlara cesaret katmak!”

genel

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ

28 ödülün dağıtıldığı gecede Ayvalık Belediye Tiyatrosu da iki ödüle layık görüldü. Yılın dikkat çeken çıkışıyla ödüle değer görülen “Sabah Olmadan” adlı oyunun yazarı Hayrettin Filiz’e Yılın Oyun Yazarı Ödülü verilirken, 30 Ocak 2023 günü ilk gösterimini yapan ve tüm sezon sahnelenen “Seni Alırsa Fırtına” adlı oyunun yönetmeni Erkan Cılak da, yazdığı ve yönettiği oyun için, Yılın En Başarılı Yönetmeni Ödülü ile taltif edildi. Ayvalık Belediye Tiyatrosu’nun iki üyesine de ödülleri, Ödül Komitesi Başkanı Ömer Şahinbaş tarafından verildi.

'OĞLUM' DİYE SESLENDİ

Oyun Yazarı Ödülü verilen Hayrettin Filiz; ödülünü aldıktan sonra yaptığı kısa konuşmada, ödülün küçük bir bölümünün kendisine ait olduğunu söyledikten sonra, oyunu sahneleyen yönetmen Fatih Elgay’ı “Oğlum” seslenişiyle sahneye çağırarak ödülünü ona teslim etti. Takım olma bilincinin altının çizildiği bu kısa zamanda, Fatih Elgay da oyunun mutfağında olan tiyatro emekçilerine teşekkür açarak, birlik olma psikolojisinin bu başarıları getirdiğini bildirdi.

2 AY SAHNE AÇILMAMASINA RAĞMEN...

Yılın Yönetmeni Ödülü ile onurlandırılan Erkan Cılak ise yaptığı konuşmada; yaşadıkları coğrafyada, bir yıl içinde 78 kez sahne almanın, üstünde durulması gereken özel bir durum olduğunu; üstelik 3 ay kapalı mekana insanları sokmanın mümkün olmadığı, bir de deprem felaketi için neredeyse iki ay sahne açmadıkları düşünüldüğünde bu durumun daha da görünür bir başarı olduğuna vurgu yaptı. 

Törenden önce tiyatronun fuayesinde gerçekleştirilen tanışma kokteylinde, Ayvalık Belediye Tiyatrosu’nun neredeyse tam kadro olarak katıldığı ve gecenin tiyatral kalitesini yükseltmek için gösterdikleri güleryüzlü çaba, katılımcılardan büyük beğeni topladı. Fuayade düzenlenen gazete haberleri sergisi ve Baraka Kitap Yayıncılık tarafından açılan kitap standı da, Ayvalık Belediye Tiyatrosu Kültür Sanat Danışmanı Erkan Cılak tarafından planlanan gecenin kalitesini yükseltti.

HER TARAF SANAT

Her tarafından sanat sızan gecenin sonunda, katılımcıların memnuniyeti görülmeye değerdi. İmeceyle güçlendirilen gece, mesai sonrası tiyatro yapmaya koşan coşkulu Ayvalık Belediye Tiyatrosu’nun tüm kademelerinin birbirine ne kadar bağlı olduğunu göstermesi adına, birbirine el veren ve sonuçta bir yılda dokuz ulusal ödülle onurlandırılan topluluğa kuşkusuz yeni yapılacak katılımları artırmak için eşsiz bir fırsattı. Henüz bir yaşında olan Ayvalıklı tiyatro tutkunu gençlerin oluşturduğu topluluğun başarısı sadece fuaye hizmetinde de kalmadı. Gecede dağıtılan ödüllerin servis edilmesinden, sunumun temiz ve anlaşılır olmasına kadar her yerde iyi planlanmış bu organizasyonun içinde, Ayvalık Belediye Tiyatrosu’nun neredeyse bütün oyuncuları, katılımcılara birbirinden güzel iki tane de şarkı söylediler. Halk ozanımız Âşık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım” ve Shakespeare’in bir oyununda yazmış olduğu “Dünya bir sahnedir” adlı şarkıları hep birlikte seslendiren topluluk üyeleri katılımcılardan büyük alkış aldı. HABER MERKEZİ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.