TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayşe Kulin’in ünlü romanı ‘Veda’ sahneye taşınıyor

Nedim Saban’ın yönetimindeki Tiyatrokare, Ayşe Kulin’in çok okunan romanı ‘Veda’yı sahneye uyarlıyor

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 10:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Ayşe Kulin’in ünlü romanı ‘Veda’ sahneye taşınıyor

Tiyatrokare, tarihi drama "Veda" ile bir kez daha seyircinin karşısına çıkıyor.  Ayşe Kulin'in ünlü romanı "Veda"yı, Nedim Saban'ın imzasıyla Eylül ayının sonunda seyirciyle buluşuyor.

Cumhuriyetin kurulduğu ilk günlerin getirdiği değişim sancılarının getirdiği gerilimli atmosferinde geçen oyun, yazarın son Osmanlı nazırı olan dedesinin hayat hikayesini konu alıyor. Arka planda ise dönemin olayları ve bir çağın değişiminde yaşanan acılar, umutlar, belirsizlikler ve kuşak çatışmalarına yer veriyor. 

Düşman işgali altındaki İstanbul'u anlatıyor

Merkezinde bir konağın sakinleri ve onların hayatlarının yer aldığı oyunda, savaşın acısı ve bireylerin bu değişim karşısında nasıl tepki verdikleri de sorgulanıyor. Oyun, özellikle düşman işgali altındaki İstanbul'un kaybına yoğunlaşıyor. "Veda”da aşk hikayeleri de önemli bir yer tutuyor. Özellikle Leyla Feray’ın canlandırdığı evlatlık Mehpare'nin evin muhalif kahramanı Fatih Gülnar ile yaşadığı aşk, oldukça buruk ve etkileyici bir izlenim bırakıyor. Evin iki genç kızı ise Batının kadın haklarına gözlerken, kendileriyle ilgili kaygı içinde. Leman'ın kurtuluş savaşının idealist doktoru Mahir ile gerçekleşen evliliği ise gerçek bir yaşanmış hikâyeyi anlatıyor.

 Oyunun kadrosunda ise; Nevra Serezli, Leyla Feray, Aziz Sarvan ve Fatih Gülnar gibi önemli isimler yer alıyor.  Ayşe Kulin’in Robert Kolej’den okul arkadaşı olan Nevra Serezli “Deli Saraylı” rolü ile seyirci karşısına çıkarken, Ayşe Kulin’in dedesini oynayan Aziz Sarvan, ilk kez Şehir Tiyatrosu dışında bir prodüksiyonla seyirci karşına çıkacak. Oyunun tasarım ekibi ödüllü tasarımcılardan oluşuyor. Dekor ve kostüm tasarımında Eylül Gürcan, ışık tasarımında Ayşe Sedef Ayter ve görüntü tasarımında ise Necati Demircan'ın imzası bulunuyor.

 Özellikle edebi uyarlamalarda yetkin olan Tiyatrokare, daha önce yine bir roman uyarlaması olan "Leyla'nın Evi" adlı oyunu 10 yıl boyunca sahnelemişti.

 Oyun Künyesi

 Yazan: Ayşe Kulin

Uyarlayan ve Yöneten: Nedim Saban

Dekor ve Kostüm Tasarımı: Eylül Gürcan

Işık Tasarımı: Ayşe Sedef Ayter

Görüntü Tasarımı: Necati Demircan

 Oyuncular

Deli Saraylı: Nevra Serezli

Mehpare: Leyla Feray

Ahmet Reşat: Aziz Sarvan

Kemal: Fatih Gülnar

Behice: Meral Asiltürk

Azra: Zeynep Sevi Yılmaz

Mahir: Alişan Özkan

Suat: Gizemnur Topaloğlu

Leman: Gizem Çayhanoğlu

 BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Usta oyuncu Haldun Dormen her gün tiyatro yönetiyor

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.