TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali Sirmen yaşamını yitirdi. Ali Sirmen kimdir?

Türk hukukçu, gazeteci, yazar, sinema ve aynı zamanda dizi oyuncusu olan Ali Sirmen hayatını kaybetti. Bu çok donanımlı kişinin kim olduğuna daha yakından bakalım. Ali Sirmen kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2024 15:07
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ali Sirmen yaşamını yitirdi. Ali Sirmen kimdir?

Ali Sirmen, 17 Mart 2024 tarihinde yaşamını yitirmesi nedeniyle ülke gündeminde konuşulan bir isim haline geldi. Vatandaşlar Ali Sirmen kimdir şeklinde aramalar yapmaya başladı. İşte bu sorunun cevabı…

ALİ SİRMEN KİMDİR?

Ali Sirmen, 10 Kasım 1939 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Türk hukukçusu, gazetecisi, yazarı ve sinema-dizi oyuncusu olarak tanınır. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.

Gazeteciliğe 1966 yılında Akşam gazetesinde köşe yazarı olarak başladı ve daha sonra Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de yazılar kaleme aldı. Halen Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığına devam etmektedir.

Barış Derneği'nin 1972'deki kuruluşunda aktif rol aldı ve toplumsal barışa katkıda bulundu.

Televizyon dünyasında İkinci Bahar dizisinde Antepli bir komiseri canlandırdı ve Cumhuriyet adlı filmde Yunus Nadi Abalıoğlu'nu oynadı.

SkyTürk kanalında Siyah-Beyaz programını sunmanın yanı sıra Cem TV'de Süheyl Batum ile Ayıptır Söylemesi tartışma programını sundu.

2015 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

Mine Sirmen ile olan evliliğinden Devrim adında bir oğlu bulunmaktadır.

25 Mart 2020'de COVID-19 teşhisi konularak tedavi altına alındı ve 4 Nisan 2020'de hastalığı yenerek sağlığına kavuştu. Ancak, 17 Mart 2024'te yaşamını yitirdi.

ali sirmen

Ali Sirmen Filmografisi

  • Sevgili Dünürüm (2007) - Ziya
  • Ahududu (2005)
  • Hızlı Adımlar (2004)
  • Şapkadan Babam Çıktı (2003)
  • Hayat Bilgisi (2003) - Doktor
  • Sultan Makamı (2003) - Müteahhit
  • Esir Şehrin İnsanları (2003) - Ahmet Rasim
  • Havada Bulut (2002) - Demir Kaptan
  • Biz Size Aşık Olduk (2002) - Hakim
  • Cumhuriyet (1998) - Yunus Nadi Bey
  • İkinci Bahar (1998) - Başkomiser Halil
  • Seni Seviyorum Rosa (1992)

Ali Sirmen Kitapları

  • Erkeklere Mahsus (1990)
  • Sevgiliye Mektuplar (2007)

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.