TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyonkarahisar'da temel fotoğrafçılık kursuna yoğun ilgi

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen temel fotoğrafçılık kursu, büyük ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 07:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 07:00
Kaynak: İHA
Afyonkarahisar'da temel fotoğrafçılık kursuna yoğun ilgi

Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından koordine edilen temel fotoğrafçılık kursu, katılımcılardan büyük ilgi görüyor. Kursiyerler, teorik bilgileri sahada uygulama şansı bulurken, fotoğraf çekim teknikleri, pozlandırma, renklendirme gibi konularda donanım kazanıyor.

Fotoğraf Eğitmeni Emrullah Akgün, kurslara olan yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını ve talepler doğrultusunda yeni kurslar açtıklarını belirtti. Akgün, kursiyerlerin temel fotoğrafçılık konusunda bilgi sahibi olduklarını ve Afyonkarahisar'ın sokaklarında uygulama fırsatı bulduklarını dile getirdi. Akgün, "Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi koordinesinde Temel Fotoğrafçılık Kursları açıyoruz. Şu anda 6. Dönem Fotoğrafçılık Kursu’na devam ediyoruz. Fotoğraf kursumuzun uygulamalı kısmında arkadaşlarla birlikte Afyon’umuzun tarihi yerlerinden olan Çavuşbaş mevkiinde fotoğraf çekiyoruz. Gelen turistlerin aşırı bir ilgisi var. Afyonlu vatandaşların da kursumuza yoğun ilgisi var. Bizim kurslarımız Temel Fotoğrafçılık Kursları olarak geçiyor. Arkadaşlarımıza fotoğrafçılığın temel ekipmanlarını ve bilgilerini tanıtıyoruz. Bunun sonucunda da katılımcılara Halk Eğitim Merkezi onaylı katılım belgesi veriyoruz. Kursun sonunda enstantane, diyafram, temel fotoğrafçılık bilgileri ve kompozisyon bilgilerini öğrenmiş oluyorlar" şeklinde konuştu.

"Fotoğraf inceliktir" diyen kursiyer Mustafa Oğuz, kursun kendilerine donanım kazandırdığını belirterek şunları ifade etti: "Fotoğrafa yaklaşık 2 yıl önce başladım. Doğa, manzara, konaklar gibi yerleri çekiyorum. Sonra Emrullah hocamızla beraber kursa başladık. Enstantane, diyafram, ISO ayarları, çekim açıları, kompozisyon gibi teknik bilgileri beraber öğrendik. Fotoğrafçılık bir sanattır, inceliktir, zevkli bir iştir."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.