TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'nın Portakal Çiçeği Karnavalı renkli görüntülere sahne oldu

Adana'da bu yıl düzenlenen 12. Portakal Çiçeği Karnavalı, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti ve kortej, renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 19:38
Kaynak: İHA
Adana'nın Portakal Çiçeği Karnavalı renkli görüntülere sahne oldu

12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, insanların yaşadığı mutluluk, heyecan, sevgi ve aşk duygularını portakal çiçeği kokusuyla tüm Türkiye'nin deneyimlemesi amacıyla düzenleniyor. Karnaval, 13 Nisan'da başladı ve 21 Nisan tarihine kadar devam edecek. Bu yıl, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye Kültür Yolu Festivalleri iş birliğiyle daha zengin bir içerikle gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin tek sokak karnavalı olarak bilinen Portakal Çiçeği Karnavalı'nın korteji, Atatürk Parkı'nda başladı. Okullar, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve çevre illerden ve yurtdışından gelen katılımcılarla renkli bir atmosfer oluşturdu.

Renkli kostümler giymiş, yüzlerini rengarenk boyamış ve portakal çiçeği temalı şapkalar takmış katılımcılar, müzik eşliğinde dans etti. Korteje katılamayan bazı Adanalılar ise balkonlarına çıkıp karnaval coşkusuna alkışlarıyla eşlik etti.

Yiğit Gözcelioğlu adlı bir vatandaş, karnavalın çok beğendiğini ve kortejin muhteşem olduğunu belirtti. Ahmet Yiğit ise Mersin'den geldiğini ve kortejin çok renkli geçtiğini dile getirdi. Korteje katılanlar, Uğur Mumcu Meydanı’na kadar karnavalı izleyenleri selamladı. Kortejde yer alan bazı gruplar, üstü açık otobüsler ve traktörlerle geçti. Ayrıca, renkli kortej havadan da görüntülendi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.