TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarından oluşan eserlere yoğun ilgi

Adana Olgunlaşma Enstitüsü Sanat Tasarım Atölyesi'nde, unutulmaya yüz tutmuş sanat dalları olan rölyef, hat, tezhip ve resim gibi sanatları bir araya getirerek yapılan eserler ilgi çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 08:00
Kaynak: İHA
Adana'da unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarından oluşan eserlere yoğun ilgi

Sanat Tasarım Atölyesi'nde, usta öğreticiler tarafından el emeğiyle yapılan ürünler büyük beğeni toplarken, çeşitli teknikler kullanılarak oluşturulan eserler de dikkat çekiyor. Bu atölyede resim, rölyef, hat ve tezhip gibi sanat dalları ustaca birleştirilerek çeşitli eserler ortaya çıkarılıyor.

"İnsanların büyük ilgisini çekiyor"

Sanat Tasarım Atölyesinde usta öğretici Kübra Karataş, kendisinin de enstitüde öğrenci olduğunu ve sınava girerek usta öğretici olduğunu belirterek, "Burada görsel sanatlar usta öğreticisiyiz. Görsel, rölyef, hat ve tezhip sanatlarını icra ediyoruz. Burada tarihi eserleri, yapıları günümüze taşıyoruz. Rölyef çalışmalarımız da mevcut. Unutulmaya yüz tutmuş sanatları günümüze taşımaya çalışıyoruz. Hat ve tezhip zaten geçmişten gelen sanatlar. Rölyef ise daha az bilinen ve yaygın olmayan bir sanat dalı olduğu için insanların ilgisini büyük ölçüde çekiyor" şeklinde konuştu.

"Çeşitli sanat dallarını bir araya getiriyoruz"

Atölyede yapılan çalışmalardan büyük keyif aldıklarını ve sevdikleri işi yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kübra Karataş, "Örneğin, taş bebeklerimizi boyuyoruz. Ayrıca kombine çalışmalar da gerçekleştiriyoruz. Ahşap oymacıların hazırladığı tabaklara görsel çalışmalar yapıyoruz. Rölyef sanatçımız, kabartma sanatını icra etmek için rölyef dökme işlemi yapıyor. Tuvaller üzerinde yağlı boya ve sulu boya çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca hat ve tezhip gibi geleneksel sanat dallarını da bir araya getirerek kombine çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.