TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçük Bir Fidan Nasıl Koca Çınara Dönüştü?

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2022 04:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2022 04:56

İLKSES 13 YAŞINDA

13 yıl önce İLKSES Gazetesi’nin ilk sayısını gördüğümde, Hasan Tahsin ve İLK KURŞUN hadisesi gözlerimde canlandı…

XX. yüzyılın ilk çeyreği, imparatorluğumuzun tasfiye edilme sürecidir. Kuzey Afrika’da, Ortadoğu’da, Kafkaslar ‘da, Balkanlar’da yedi düvelle savaşmış, beş milyon şehit vermiş, milyonlarca da kurşun sıkmışız!..

Ama bu milyonlarca kurşun, İzmir’deki İLK KURŞUN kadar anlam yüklenmemiş, bir milletin istiklal ve bağımsızlığın sembolü haline gelememiştir!

İzmir ve İLK KURŞUN denince, dünya tarihine damga vurmuş bir milletin İSTİKLAL MÜCADELESİ hemen akla gelir!.

Bugün 13. yılını kutladığımız gazetenin başlığında İLKSES adını görünce, tarihimizin bu acılarla yüklü süreci gözlerimin önünden bir film şeridi gibi akmaya başladı.

İLK KURŞUN akla İSTİKLALİ getiriyordu!

Peki, İLKSES neyi çağrıştırıyordu?

Bu ismi, İzmir’de yayın hayatına başlayacak gazetenin başucuna nakşedecek Halil Arslan bu çağrışımla acaba neyi kastediyordu ve neyi vurgulamak istiyordu?..

Bu sorunun etrafında beynimde adeta fırtınalar esmeye başladı… Hemen gazeteyi aldım, imtiyaz sahibinin Sayın Halil Arslan olduğunu görünce, zihnimdeki tüm soru işaretleri bir anda silinip, gitti!..

Çünkü, cevabını bulmuştum!..

Halil Arslan Gazeteciliği demek tarafsız, objektif, haklının ve doğrunun yanında duran, ruhu ülke ve millet sevgisiyle yoğrulmuş bir gazetecilik demekti…

İLK KURŞUN nasıl İSTİKAL ve Hürriyet’i çağrıştırıyorsa, İLKSES de basının objektif-tarafsız, toplumu doğru bilgilendirmek; güçlünün değil, haklının hakkını savunmak için halkı bilinçlendirmek, ülkenin milli çıkarlarını her şeyin üstünde tutmak… gibi amaç ve hedeflere doğru yola çıkmıştır!

Tek hedefi bu ahlaki ve kutsal anlayışı İLKSES ile Ege semalarında çınlatmaktır!..

Dün akşam bu yazıyı yazarken, 13 yıllık bu serüvenin yanı sıra Halil Arslan Bey’in ÜLKE ve MİLLET için döktüğü terin mücadele safhaları gözlerimin önünde canlandı!..

Çırak olarak girdiği bir matbaadan bugün 6 büyük merkezde kurduğu matbaalarda günlük 170 civarında farklı gazeteyi basarak kırılamayacak bir rekorun sahibi olan, ülkenin bu alanda bir numarası haline gelen bir iş insanı; çalışkanlığı, ahlakı ve insani hasletleriyle, hayırseverliğiyle camianın parmakla gösterilen medar-ı iftiharıdır!

Medya dünyasını bilenler, sermaye-siyaset ilişkileri hakkında biraz bilgi sahibi olanlar, bugünkü basının hal-i pür melalini de bilirler. Bu dünyada herkesin, her şeyin bir fiyatı ve bedeli vardır. Elini kaptıran, kolunu kurtaramaz!

Basın sektöründe Halil Arslan’ın yeri ve konumu işte bu noktada önem arz etmektedir!..

Sayın Halil Arslan’ın bu özelliğini basın camiasının şahit olduğu bir örnekle hatırlayalım:

Ülkemizin son üç yılda yaşadığı ekonomik krizin tüm sektörleri nasıl etkilediğini hepimiz biliyoruz. Birçok kaleme gelen zamlardan kâğıt sektörü de nasibini aldı. Özellikle ülke basınının cam damarı olan Yerel Basın nefes alamaz hale geldi. Kâğıt, karaborsaya düştü. Anadolu basını havlu atmak üzere iken, can suyu öpücüğü Halil Arslan kananıyla imdada yetişti… Hiçbir maddi hesap yapmadan 170 gazeteyi basmaya devam etti!.. Nitekim insanın gözlerini yaşartacak bu özenli davranış Devlet’in de dikkatini çekmiş olacak ki, Halil Bey’e ödül üstüne ödül verdiler!

Sözü daha fazla uzatmadan bu günün özel konusuna gelelim!

Şu gerçekle söze başlayalım:

İLKSES GAZETESİ hiçbir kuruluştan, kişiden tek kuruş olmadan, o günün parasıyla kendi öz kaynaklarından 750 bin TL bütçe ile İzmir’e bu modern stüdyoyu kurdu. 13 yıllık yayın hayatında basın ilkelerine, ahlaki kurallara harfiyen uyarak, dost-düşman herkesin saygı ve takdirini kazandı.

Halil Arslan’ın iş felsefesinin temelinde HİZMET vardır. Devlete ve Millete gönül borcunu ödeme aşkı vardır... Bu nedenle devamlı ileriye bakar!..

İşte bir araya geldiğimiz şu 15 Ağustos 2022 tarihli şu günde de İLKSES’e yeni bir HEDEF gösterdi. Bağımsız ve tarafsız yayıncılık ile yazılı basında yakaladığı başarıyı DİJİTAL PLATFORMA taşımak!..

İLKSES DİJİTAL PLATFORM Youtube, Facebook, Twitter gibi tüm sosyal ağlardan canlı yayınlara imza atacak. HD tabanlı, robot kameralar ile stüdyo yayını yapacak… Bunun yanı sıra kullanılan teknoloji ile istenilen yerde canlı yayın da yapabilecek.

Özetle son sistem teknoloji ve üstün yeteneklerle bezenmiş kadrosuyla İLKSES daha güçlü ve etkin şekilde topluma hizmet sunmaya devam edecektir!

Basın ahlak ilkelerini kendine şiar edinmiş İLKSES GEMİSİ’nin kaptanı ve imtiyaz sahibi Halil Arslan Bey’e ve bu geminin Genel Yayın Yönetmeni Erdal Erek Bey ile bu kutsal görevi icra için ülke denizlerine açılan geminin alın teri döken idealist/çalışkan tüm personeline Yüce Tanrıdan sağlık, afiyet ve başarılar dilerim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.