TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosta Rika vize istiyor mu? Kullanılan dil ve gezilecek başlıca yerler

Resmi adı Kosta Rika Cumhuriyeti olan Kosta Rika vize istiyor mu? Kosta Rika’da kullanılan dil. Gezilecek yerler nereler? İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 04:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kosta Rika vize istiyor mu? Kullanılan dil ve gezilecek başlıca yerler

İspanyolca “zengin sahil” anlamına gelen Kosta Rika, Orta Amerika’da konumlanan bir ülkedir. Doğasının güzelliğiyle ön plana çıkar. 16. yüzyılda İspanyol kolonisi olmuş ve bu nedenle bölgedeki yerleşim artmıştır. 20. yüzyılda bağımsızlığını kazanmış ve 2010 yılında Birleşmiş Millet Kalkınma Programı (UNDP) tarafından örnek ülke gösterilmiştir. Kosta Rika’ya dair merak edilen vize, dil ve gezilecek yerler konularındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için inceledik.

Kosta Rika vize istiyor mu?

Türkiye’den Kosta Rika’ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından resmi ve umuma mahsus pasaporta sahip olan kişiler, 30 günden fazla olmamak şartı ile vizeye tabi değildir.

Kosta Rika’da kullanılan dil

Uzun yıllar İspanyol sömürgesi altında kalan ve yakın geçmişte bağımsızlığını elde eden Kosta Rika’da resmi dil olarak İspanyolca kabul edilir. Dünyanın pek çok noktasında olduğu gibi Kosta Rika’da da İngilizce yaygın olarak kullanılır. İç bölgelere doğru gidildikçe sıklıkla yerel lehçelerin de konuşulduğu görülür.

Kosta Rika’da gezilecek başlıca yerler

Sahilleri ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir ülke olan Kasta Rika’da gezilecek başlıca yerleri birlikte inceleyelim.

arenalvolkani_ilkses

Arenal Volkanı

Yüksekliği bin 670 metreyi bulan Arenal Volkanı, 1968 ve 2010 yılları arasında yoğun bir patlama grafiği çizdi. O günden bu zamana kadar dinlenme dönemini yaşayan bu volkanın yaşının 7 bin 500’e yakın olduğu düşünülüyor. Geçmiş dönemlerde patlayarak bölgedeki bir köyün yol olmasına neden olan Arenal Volkanı hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında bulunuyor.

monteverde_ilkses

Monteverde Bulut Ormanı Biyolojik Koruma Alanı

1972 yılında kurulan ve 10 bin 500 hektarlık geniş bir ormanlık alana sahip olan Monteverde Bulut Ormanı Biyolojik Koruma Alanı, biyoçeşitlilik açısından son derece zengindir. Alanın bulut ormanı olarak anılmasının temel sebebi, ince bir bulut tabakasının üzerinde yer almasıdır.

ballena_ilkses

Ballena Ulusal Deniz Parkı

13 bin hektara sahip devasa okyanus alanı ve 9 mile uzanan kıyı şeridi ile karşımıza çıkan Ballena Ulusal Deniz Parkı; muhteşem denizi, kara hayvanları, deniz canlıları ve tertemiz doğası ile ziyaretçilerine son derece etkileyici bir gün yaşama fırsatı sunuyor. Bölgede yer alan Parque Nacional Marino, sahip olduğu doğal güzelliği ile her kesimden insanın ilgi odağı olmayı başarıyor.

mudeodeljade_ilkses

Museo del Jade

Kosta Rika’nın sahip olduğu yerel tarihi, bölge kültürü ve sanat geçmişi ile ilgili eserleri yer aldığı Museo del Jade, ülkede en fazla ziyaret edilen müzelerin başında gelir. Sanat ve arkeolojik açıdan önemli bulguların sergilendiği bu müzeye, Kosta Rika’ya dair bilgi edinmek isteyenler mutlaka uğramalıdır.

barrioamón_ilkses

Barrio Amón

19. yüzyıldan kalma evleri ve göz alıcı mimarisi ile Barrio Amón, Kosta Rika’nın tarihi bir mahallesi olarak kendini gösterir. Kosta Rika’da kahve üretimi yapan tüccarların yaşamlarını sürdürdüğü mahalle olarak adından söz ettiren Barrio Amón, bulunduğu bölgenin sanat merkezi haline gelmiştir.

 BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Turların uğrak noktası meşhur İtalyan köyleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.