TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köşger’den konaklama raporu ve kongre yanıtı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir’de misafir edilecek depremzedeler için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi ve mevcutta 4 bin olan yatak kapasitesinin artacağını belirtti. Köşger ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın düzenleyeceği 100. Yıl İktisat Kongresi’nde ertelenme sinyali verdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2023 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Köşger’den konaklama raporu ve kongre yanıtı

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Tüm dünyayı yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor. Binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan ve yaklaşık 10 bin binanın yıkıldığı depremin ardından vatandaşlar, kayıpları ve depremin yıkıcı yüzünün yanı sıra zorlu hava koşullarıyla ve açlıkla da mücadele ediyor. Deprem bölgelerinde hala arama kurtarma ekipleri ve yardımların ulaşmadığı alanlar olduğu bilgisi gelirken depremden sağ kurtulan bilerce vatandaş ise başka illere taşınmaya başladı. Depremzedelerin İzmir’de konaklamalarına ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ilk aşamada 4 bin yatak kapasitesinin evlerini ve yazlıklarını depremzedelere açmak isteyen vatandaşlarla ilgili de yürütülen organizasyonla birlikte daha da artacağını ifade etti.

ÖZEL OTELLERLE DE ANLAŞMA YAPILDI

Depremzedelerin konaklaması için kamu misafirhanelerinin açılacağını belirten Köşger, “Şu anda 4 bin civarında yatak kapasitemiz var. Bunun 294’ü boş konteynerler. İlk aşamada depremzedeleri buraya yerleştireceğiz. Ardından kamu misafirhaneleri açılacak. Sonrasında da bin civarında da özel oteller yatak ayarladı. Daha da artabilir bu. Çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızdan da teklifler var evlerini ve yazlıklarını açma konusunda. Onları da organize ediyoruz. Bunlar 4 bin yatak sayısına dahil değiller” dedi.

SÜRE SINIRLAMASI OLACAK MI?

Depremzedelerin konaklamalarına ilişkin süre kısıtlaması olup olmayacağı konusunda önceliğin depremzedelerin güvenli bir şekilde yerleştirilmesi olduğunu ifade eden Köşger, “Şu an ilk planda önceliğimiz depremzede kardeşlerimizi alıp misafir etmek. Sonrasına daha sonra bakacağız” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR ANLAŞMAYA ÇALIŞIYOR

30 Ekim depreminin ardından yüzlerce depremzedenin konakladığı Hilton Oteli’nin de depremzedelere açılması noktasında gelişme olup olmadığına da değinen Köşger, “Bize henüz Büyükşehir’den bir dönüş olmadı. Onlar da bakıyorlar. Hilton’un büyük ortakları varmış onlarla anlaşamaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

SON KARAR BAKANLIKTA

İzmir’de 17 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan İktisat Kongresi’nin ertelenip ertelenemeyeceği konusunda da açıklama yapan Köşger, kararın bakanlıkta olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Büyük ihtimalle ertelenir kongre. Tabii kongreyi cumhurbaşkanlığı himayesinde Hazine ve Maliye Bakanlığımız yürütüyor kongre kısmını. Biz inşaatı yürütüyoruz. İnşaat devam edecek, onu bitireceğiz. Ama kongrenin yapılıp yapılmaması kararı cumhurbaşkanlığı ve Maliye Bakanlığı’nda olduğu için bu konunda kararı onlar verecek, net bir şey söyleyemiyorum. Zaten onlar da şu an deprem bölgesindeler ya da başka meşguliyetleri var. Henüz karar verilmedi ama büyük ihtimalle ertelenir diye düşünüyorum.”

MARAŞ’TAN İZMİR’E 52 YARALI GETİRİLDİ

Deprem sonrası enkaz altında kalan 11’i çocuk, 52 hasta askeri uçakla İzmir’e getirildi. Yaralıları taşıyan askeri uçak, önceki gece 24.00 ‘te İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na indi. Ardından, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi. Yaralıların 6’sı Bozyaka, 9’u Buca Seyfi Demirsoy, 26’sı Atatürk ve 11 çocuk Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Bu hastalardan 16 kişi yoğun bakımda tedavi ediliyor. Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen hastalardan 3’ü vücutlarındaki çeşitli kırıklarından dolayı acil ameliyata alındı. Diğer taraftan, dün akşam saatlerinde Hatay ve Osmaniye’den kendi imkânlarıyla İzmir’e ulaşan 3 depremzededen biri de Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatırılarak tedavi altına alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.