TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kokina çiçeği ne işe yarar? Kokina çiçeği bakımı

Yılbaşı çiçeği olarak da bilinen Kokina çiçeği ne işe yarar? Kokina çiçeği bakımı hakkında merak edilenler. Kokina çiçeği şans getirir mi? İşte Kokina çiçeği ile ilgili detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 03:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kokina çiçeği ne işe yarar? Kokina çiçeği bakımı

Yunanca kırmızı anlamına gelen Kokina, yılbaşı ile özdeşleşen bir çiçektir. Özellikle yılın son dönemi evleri süsleyen Kokina çiçeği, estetik görüntüsünün yan sıra dayanıklılığı ile de adından söz ettirir. Sene boyunca bozulmadan dayanabilen Kokina çiçeği hakkında merak edilen bazı noktalar bulunur. “Kokina çiçeği ne işe yarar?” ve “Kokina çiçeği şans getirir mi?” soruları en sık merak edilenler arasında yer alır. Söz konusu çiçeğe dair bir diğer merak edilen husus da Kokina çiçeği bakımı ile ilgilidir. Kokina çiçeği hakkındaki bilgileri, haberimizin devamında sizin için inceledik.



Kokina çiçeği ne işe yarar? Kokina çiçeği şans getirir mi?

Yılbaşı döneminin en popüler çiçeği olarak kendini gösteren Kokina çiçeği, bulunduğu evdeki aileye şans ve bereket getirmesi ile bilinir. Son derece yaygın olan bu inanış dolayısıyla yeni yıla girerken sıklıkla satın alınır. Nesiller boyu anlatılan bir rivayete göre Kokina çiçeği alan bir kişi, sene boyunca solmadan bakabilirse bir sonraki sene yeni bir evin de sahibi olur. Doğruluğu hakkında pek çok yorum yapılabilecek olan bu inanıştan ziyade, Kokina çiçeği ortama kattığı pozitif hisler sayesinde birçok kişinin sempatisini kazanmayı başarıyor. İki farklı bitkinin birleşiminden meydana gelen bu çiçek, yaprak dökmeyen yapısı ile oldukça kolay bir bakıma sahiptir. Aralık ayı zamanında çiçek açar ve kırmızı renkli bir meyve verir. Ancak bu meyve zehirli olabileceği için özellikle küçük çocuğu ve evcil hayvanı olan kişiler son derece dikkatli olmalıdır.

Kokina çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Oda sıcaklığında himaye edilmedi gereken Kokina çiçeği, aksi bir hava koşulunda dayanıklılığını yitirecektir. Bu durum da süreç içerisinde çürümesine ve solmasına neden olacaktır. Fazla su istemeyen Kokina çiçeği, kış aylarında bir kere sulanmalıdır. Bu sayı yaz aylarında ikiye çıkarılmalıdır. Suyun miktarı da doğru ayarlanmalı ve ne az ne de çok olmamalıdır. Kokina çiçeği bakımı için son olarak dikkat edilmesi gereken nokta temastır. Daha uzun süre dayanması için elle temastan kaçınılmalıdır. Tüm bu koşullar sağlandığında Kokina çiçeği yıl boyunca herhangi bir deforme olmadan yaşayacaktır.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Rüyada çiçek görmek ne anlama gelir? Rüyada çiçek almak ne demek?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.