TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz kimdir?

Seddar Yavuz kimdir? Seddar Yavuz görev yeri. Seddar Yavuz hangi ilin valisi? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2024 10:33
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz kimdir?

Yaptığı çalışmalar ve çeşitli konularda kamuoyu ile paylaştığı açıklamalar ile adından söz ettiren Seddar Yavuz kimdir? Seddar Yavuz nerenin valisi? Seddar Yavuz’un eğitimi ve kariyeri hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Seddar Yavuz kimdir?

1967 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Seddar Yavuz, ilköğretim dönemini Eskişehir’in Gümüşkonak isimli ilçesinde tamamladı. Ortaokul yıllarını Eskişehir’de geçirdikten sonra, lise eğitimi almak için Balıkesir’e gitti. Balıkesir’de parasız yatılı olarak lise eğitimi alan Seddar Yavuz, üniversite yıllarını İstanbul’da geçirdi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü 1984 yılında kazandı. Burada geçirdiği 4 senenin sonunda, 1988 yılında bölümden mezun oldu. Seddar Yavuz, mezun olduğu yıl açılan Kaymakam Adaylığı Sınavı’na girdi ve bu sınavı başarı ile geçti.

Seddar Yavuz’un nerelerde kaymakamlık yaptı?

Ardından ilk görev yeri olan Adıyaman’a giderek, burada mülki idare amirliği görevine başladı. Bir kaymakam adayı olarak yapması gereken stajları tamamlayan Seddar Yavuz, daha sonra hem dil hem de mesleki eğitimler almak için İngiltere’ye gitti. Burada 1 sene kaldı. İngiltere’de geçirdiği 1 yılın ardından ülkeye geri döndü ve sırasıyla Harmancık, Aslanapa ve Güdül’de kaymakam vekili olarak görev aldı. 1993 senesinde Kaymakamlık Yeterlilik Sınavı’na giren Seddar Yavuz, bu sınavı üstün başarı derecesi ile kazandı. Hemen ardından asaleten Çankırı Korgun Kaymakamlığı’na atandı. Seddar Yavuz’un bir kaymakam olarak ilk görev yeri olan Çankırı’dan sonra kaymakamlık yaptığı diğer iller şu şekildedir:

Diyarbakır Eğil Kaymakamlığı

Balıkesir Dursunbey Kaymakamlığı

Konya Kadınhanı Kaymakamlığı

Şanlıurfa Siverek Kaymakamlığı

Antalya Kemer Kaymakamlığı (Seddar Yavuz burada Türk İdareciler Derneği'nin 2008 yılı Yılın Kaymakamı Ödülü’nün sahibi oldu)

İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı

Seddar Yavuz hangi ilin valisi?

Seddar Yavuz 2014 yılına kadar kaymakam olarak görev aldı. 16 Şubat 2014 tarihi itibari ile Bakanlar Kurulu’nun 2014/5916 sayılı Kararnamesi ile Uşak Valiliği’ne ataması yapıldı. Uşak’ın ardından Muş ve Ordu illerine de vali olarak atanan Seddar Yavuz, 9 Haziran 2020 tarihi itibari ile Kocaeli Valiliği’ne atandı.

Seddar Yavuz nerede görev yapıyor?

Seddar Yavuz günümüzde Kocaeli Valiliği’nde görev yapmaktadır.

Seddar Yavuz eşi kimdir?

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un eşinin ismi Selda Yavuz’dur.

Seddar Yavuz Twitter (X) hesabının adı ne?

Seddar Yavuz, “SeddarYavuz” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.