TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kobiler için ihracat fırsatı sürüyor

KOBİ’lereyurt dışı pazarlara açılmaları konusunda dış ticaret danışmanlığı yapan ‘İşim Gelişiyor Danışmanlık’ şirketi kurucuları Melike Ergün ve Esat Kurt, “Sadece Avrupa pazarında değil, ABD, Kanada, Güney Amerika gibi pazarlarda da özellikle imalatçı işletmeler için fırsatların artarak devam ettiğini gözlemliyoruz. Şirketlerinin kurumsal altyapısına yatırım yapan işletmeler bu sürecin kazanan tarafı” dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2022 17:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kobiler için ihracat fırsatı sürüyor

COVID -19 pandemisi ile çalkalanan dünya ticareti resesyonla mücadele etmeye çabalarken, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için yurtdışı satış avantajları güçlenmeye devam ediyor. Girişimci işletmelere verdikleri danışmanlıklarla ismini duyuran İşim Gelişiyor Danışmanlık, şimdi de girişim yolculuklarında gözünü yurtdışına çeviren KOBİ’ler için yurtdışı satış odaklı danışmanlık hizmeti veriyor.

İşim Gelişiyor Danışmanlık kurucu ortaklarından dış ticaret uzmanı Esat Kurt, ihracata başlamak ya da dış pazara adım atmak isteyen işletmelere şu önerilerde bulunuyor.

DİJİTAL KANALLARA YATIRIM YAPIN

Danışmanlık firması kurucu ortağı ve ihracat uzmanı Esat Kurt, Türkiye’den alım yapmak isteyen birçok yurtdışı işletmenin tedarikçi arayışında en önemli bulduğu konunun iletişimdeki süreklilik olduğunu vurguladı. Kurt, “Yurtdışı firmalar aslında şu an kendileri için oldukça avantajlı olanTürkiye gibi ülkelerle çok daha fazla çalışma isteğinde. Ancak bizim işletmelerimizdeki küçük dokunuşlar ile düzelebilecek ve kurumsal imaj yaratabilecek konular nedeniyle binlerce dolarlık satış hacmini kaçırmaya devam ediyoruz. Süreklilik arz edecek e-posta trafiğini ve sosyal medya platformlarındaki iletişimi yönetebilecek, yabancı dil bilen ve dış ticaret konusunda bilgi sahibi insan kaynağını halen yaratabilmiş değiliz. Üretimdeki yeteneklerimizi, yurtdışına satacak çok basit dijital görsel malzemelere ve beraberindeki dijital kanallara yatırım yapmak istemiyoruz. Oysa dünyadaki bütün ticaret kanalları dijitali işaret ediyor. Geleneksel altyapılarla yürümeye çalışmak dış pazarda işletmelerimizi başarısız kılıyor. Dış pazara açılıp geliştirebilenler ise bu alanın kaçınılmaz gerekliliğini görüp yatırım yapanlar” şeklinde konuştu.

ÜRÜNLERİNİZİ GÜÇLENDİRİN

İş Geliştirme uzmanı Melike Ergün, yurtdışı pazarlara açılmanın önemli kriterlerinden birinin de ürünlerin standartlara uygun olması olduğuna dikkat çekti. Ergün, talep edilen standartların ülkelere göre farlılık gösterdiğini ancak uluslararası ürün ya da sistem belgelerine sahip olmanın pek çok kapıyı açtığını da vurgulayarak şunları söyledi. “İzmir ve İstanbul’da çok sayıda KOBİ’yi inceleme fırsatımız oldu. Pek çoğu aile işletmesi olarak yoluna devam ediyor. Bu işletmelerin hemen hemen hepsinde benzer eksiklikleri tespit ediyoruz. Üretim altyapısı ve teknik bilgi donanım konusundaki becerilerini ve yatırım iştahını taçlandırarak, işi satacak nitelikli insan kaynağına, yurtdışı iş bağlantılarını geliştirmeye, internet kanallarında profesyonel destek almaya, ürünü tanıtıcı materyalleri hazırlayacak profesyonellerle çalışmaya yatırım yapmak istemiyorlar. İhracat Uzmanı Esat Kurt, İhracat Danışmanlığı verdiğimiz firmaları bu konuda ikna ettiğimizde işimiz hem kolaylaşıyor hem de hızlıca yollarını yurtdışı kanallarına açmaya başlayabiliyoruz. İnanın üretme yeteneği olan işletmeler için bu süreçlerin her biri adım adım planlandığında, karlılıklarını çok hızlı artırabilecek satışlarla umut vaat ediyor.” HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.