TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılay'dan kurban bağışına rekor zam

Kızılay, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vekalet ücretlerine geçen yıla kıyasla yüzde 141 zam yaparak bağış miktarını 5 bin 950 TL olarak belirledi

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kızılay'dan kurban bağışına rekor zam

KEMAL ÖZKURT

İslam dünyası için çok önemli bir yere sahip olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Önümüzdeki günlerde, binlerce Müslüman kurulan kurban pazarlarında, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık bakmak için dolaşacak. Kendi imkanlarıyla kurbanlık görevini yerine getiremeyen vatandaşlar ise Kızılay, Mehmetçik Vakfı ve Lösev gibi kuruluşlara bağış yaparak Kurban Bayramı’nı icra ediyordu fakat; bu yıl enflasyonda yaşanan dalgalanma bağış miktarlarını da etkiledi. Bağış miktarları geçen yıla kıyaslandığında, özellikle Kızılay'ın yaptığı fahiş artış vatandaşları düşündürmeye başladı.

KIZILAY

KIZILAY'DAN YÜZDE 141 ZAM

Kurban bağışı miktarlarında bu yılın zam şampiyonu Kızılay oluyor. Kızılay, geçen yıl 2 bin 470 TL olarak açıkladığı yurt içi kurban bedeline bu yıl yüzde 141 zam yaparak, 5 bin 950 TL'ye çıkardı. Yurt dışı kurban vekalet bedeli ise geçen yıl bin 475 TL olarak belirlenirken bu yıl ise 2 bin 650 olarak açıklandı. Fiyatlar döviz cinsinden hesaplandığında ise geçen yıl 175 dolar olan kurban bedeli bu yıl yüzde 69 artarak 295 dolara yükseldi. Euro bazında ise 165 Euro olan kurbanlık bedeli bu yıl yüzde 67 artarak 275 euroya çıktı.

lösev

LÖSEV VE MEHMETÇİK VAKFI BAĞIŞLARI DA 5 BİN ÜSTÜ

Kurban Bayramı bağış miktarında Lösev’de ciddi zam yapan kurumlardan biri oluyor. Geçen yıl hisse başına 2 bin 800 TL olarak belirlenen kurban bağışı, bu yıl ise 5 bin 450 TL olarak açıklandı. Mehmetçik Vakfı, geçen yıl 2 bin 350 TL olan kurban bağış bedelini yüzde 130 artırarak 5 bin 400 TL'ye çıkardı.

İHH

EN DÜŞÜK BAĞIŞ BEDELİ İHH'DEN

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) kurban vekalet ücretlerini en az zaman yapan kurum oluyor.  İHH'nin geçen yıl kurban bağış bedeli olarak 3 bin TL'lik bir fiyat belirlemişti. Bu yıl kurban vekalet ücretlerine sadece 700 TL'lik zam yapan vakıf vekalet ücretini 3 bin 700 TL oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.