TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılay İzmir Toplum Merkezi açıldı

Göç krizine müdahale kapsamında 2017 yılında kurulan Türk Kızılay İzmir Toplum Merkezi yeni binasının açılışı Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati'nin katılımıyla gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2023 13:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kızılay İzmir Toplum Merkezi açıldı

NURETTİN BAKİ
Göç krizine müdahale kapsamında 2017 yılında kurulan Türk Kızılay İzmir Toplum Merkezi yeni binasının açılışı Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış törenine Bakan Nebati'nin yanısıra İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık ve çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.



KIZILAY MAZLUMLARA KUCAK AÇIYOR
Açılış töreninde konuşan Bakan Nebati, Türkiye'nin zor zamanlarda insanlığa her zaman kucak açtığını belirterek, "Hayat devam ediyor bu hayat içinde birileri evinden, yurtlarından kopabiliyor. Yok mu bana bakacak dediğinde Türkiye 'hep ben buradayım' demiştir. Suriye’den ve diğer ülkelerden ya da  dünyanın birçok ülkesinde sıkıntı yaşayan kim varsa güvenli ülke diye baktıkları zaman ilk gördükleri yer Türkiye’dir. Ne mutlu bize ki böyle bir ülkenin vatandaşları ve yöneticileriyiz. Kızılay bu sorumlulukları üzerine geldiği andan itibaren kendisine yüklenmiş misyonu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışmalar yapıyor. Sadece kan bağışı yürüten  bir yer değil Kızılay. Kızılay, dostluğun, kardeşliğin ve sıcak bir yuvanın en yumuşak hissine hasret duyan çocukların da aslında yeridir. Bir dua ihtiyacı olanın da bir bardak suya ihtiyaç olanın da kışın bir sıcak çorbaya bir çaya ihtiyaç olanın yeri. Gerektiğinde biriler evlerle konutlar yapar, insanların orada yaşamasını sağlar gerektiğinde Arakan’a gider getektiğinde dünyanın herhangi bir ülkesinde sel, affet varsa orada görev yapar."



HERKESİN İHTİYAÇ DUYDUĞU MERKEZ
Bakan Nebati, "Kızılay eğitim ve toplum merkezleri inşa ediyor ve insanları eğitiyor. Bugün burada olma sebebimizin bir tanesi ise Kızılay'ın ilk toplum merkezi açılıyor olması... Kızılay gibi Türkiye’nin yüz akı bir kuruluşta ve herkesin ilk aklına geldiğinde imdat çıklığını hissettiği anda gelenlerin merkezindeyiz. İzmir toplum merkezi ihtiyaç duyan herkesin bir merkezi haline gelecek. Burası sadece sıcak yuva değil aynı zamanda bir topluma adapte, uyum sağlama merkezi, öte yandan da geri döndükleri zaman ellerinde bir iş yaratabilecek kazanımların da yetenekleriyle birleştirildiği bir çalışmanın mahsulü olacak. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımızın Kızılay’a gerekli ihtimamı göstermesi ve Kızılay’ın da üzerine yüklenmiş olan bu görev ve sorumluluğu da en iyi şekilde yerine getirebilmek için can hıras çalışmasına devam etmesi gerekiyor. Bu merkezin hayırlara vesile olacak çalışmalar yapmasını cenabı Allahtan diliyorum" ifadelerini kullandı.



TÜRK KIZILAY TOPLUM MERKEZİ
Avrupa Birliği'nin mali yardımı ile yürütülen ve insani yardım faaliyetlerini gerçekleştirmek için 2017 yılında kurulan Türk Kızılay İzmir Toplum Merkezi, yeni binasında faaliyetlerine devam edecek. Göç krizlerine karşı kurulan Türk Kızılay İzmir Toplum Merkezi kamp dışında yaşayan göçmenler ve birlikte yaşadıkları yerel halkın ihtiyaçlarını karşılamak için farklı yaş gruplarından bireylere hizmet ediyor.
Kurulduğu günden bugüne 131 bin 799 kişiye ulaşan Türk Kızılay İzmir Toplum Merkezi, çocuk dostu alan buluşmaları, okul ziyaretleri, çocuk kursları, saha ziyaretleri, psikoeğitimler, kurslar ve sosyal uyum faaliyetleri gerçekleştirerek birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesine katkı sağladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.