TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kitap fuarının en hareketli standı

İzmir Kitap Fuarı izlenimlerini aktaran Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Durmaz, 32 yazar ile fuara katıldıklarını ilgiden memnun olduklarını dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2022 11:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kitap fuarının en hareketli standı

BURCU YANAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve SNS Fuarcılık tarafından fuarizmir’de düzenlenen İzmir Kitap Fuarı, ilgi odağı olmaya devam ediyor. Fuara en kalabalık dernek olarak katılan Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği (YAZŞADER) Başkanı Cemal Durmaz, fuarla ilgili sorularımızı yanıtladı. Fuara olan ilgilen memnun olduğunu dile getiren Durmaz, 32 yazar ile fuara katıldıklarını söyledi.

Sayın Başkan, öncelikle derneğiniz hakkında bilgi verip sonra da fuar izlenimlerinizi aktarabilir misiniz?

Elbette. Öncelikle belirtmek isterim ki İLKSES gazetesinin biz yazar ve şairlerin düşüncelerine önem vermesinden büyük mutluluk duydum. Gerçekten yazarlar ve şairlere, ünlü olmayanlar hariç basın neredeyse hiç yer vermemekte. Ben köşe yazılarımda sizin aracılığınız ile yeni yazar ve şairlere yer vermeye çalışıyorum. YAZŞADER 18 Ocak 2022 günü 13 kurucu üye ile birlikte kurulmuş olup şu an 82 şair ve yazarı bünyesine almıştır. Her geçen gün derneğimize olan ilginin katlanarak büyüdüğünü de ifade etmek isterim. Dernek bünyesinde Yazarlar ve Şairler Dayanışma Derneği İktisadi İşletmesini kurarak YAZŞADER Yayıncılık faaliyete başladık. İki ay kadar önce aldığımız yayıncılık sertifikası ile yayıncılık hayatına da adım attık. Yazar ve şair arkadaşlarımızın eserlerini kitaplaştırmada büyük kolaylıklar sağlamak yanında daha yüksek oranda telif hakkı ödemeyi de taahhüt ediyoruz. Üyelerimiz için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum.

Kaç yazar ve şair ile fuara katıldınız?

Gaziemir fuar alanında düzenlenen kitap fuarına 32 yazar ile katıldığımızı belirtmek isterim. Fuar düzenlemesi hakkında aksaklıklar olduğunu görebiliyoruz. Özellikle derneklere ve bağımsız yazarlara verilen stantların uygun yerler olmadığını düşünüyorum. Bir şeyler üretmeye çalışan, ülkenin aydın kesimi düşünüldüğünde ilk akla gelen yazarların daha iyi bir alanda stant tahsisi edilmesi gerektiği kanısındayım. Ancak bu fuarda bunu göremiyoruz. Genel anlamda yazar ve şairlerden fuarın bu davranışından dolayı bol bol eleştiri yapıldığına şahit oluyorum. Fuara ziyaretçi katılımının hafta içi olan günlerde çok az olduğunu gözlemledim. Bunun reklamlar ile veya başka bir organizasyon eksikliği ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Sanırım yapılan plan ve koordinasyonda eksiklikler var. Özellikle bizim dernek 32 yazar ve şair ile fuara katılım sağlamasına rağmen ki bu sayısı fuara katılan kurumlar içinde en yüksek sayı olduğunu, fuara en yüksek sayıda yazar ve şair ile katılarak renk kattığımızı belirtmek isterim. Yine de bizim dernek üyesi hiçbir yazar ve şaire söyleşi günü ve saati verilmemesi manidardır.

İmza etkinliklerine ilgi ve fuara ziyaretçi katılımı hakkında görüşleriniz nelerdir?

Maalesef son günlerde başvuru tamamlandığı şeklinde cevap almamıza rağmen, söyleşi salonlarında sadece günde bir veya bazı günler belki üç söyleşi olmasına rağmen bizim taleplerimiz değerlendirilmemiş olması çok üzücü. Halbuki son anda da yapılacak bir program ile en az 10 yazar ve şair arkadaşımızın söyleşi yapmasına imkan tanınarak boş olan salonlar da bu söyleşiler için kullanılabilirdi. Ben yine de fuarı düzenleyenlere teşekkür etmek istiyorum. Yazar ve şairleri okurları ile bir şekilde buluşmalarına öncülük ettikleri için. Aynı zamanda ben dernek başkanı olarak özellikle fuara katılan yazar ve şair arkadaşlarıma ve devamlı bize destek olan diğer üyelerimize çok ama çok teşekkür ederim. Bize kendimizi ifade etme şansı verdiğiniz için de İLKSES Gazetesi’ne çok teşekkür ederim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.