TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırk Bir

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2022 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2022 08:31

41 can kaybımız var cümlesindeki 41 sadece bir sayı gibi geliyor. Felaketin büyüklüğünü anlamamıza yardımcı olan bir sayı. Allah korusun 410 olsa biraz daha fazla paylaşacaktık, TV ler daha fazla gün yayın yapacaktı olay yerinden, daha fazla soruşturma başlatıldı açıklaması duyacaktık. Aslında ha 41 ha 410 ha 1 hiç farkı yok, olmamalı... Bir kişinin yok olan hayalleri arkasında bıraktığı gözyaşları yüzlerce soruşturma açılması için yeter de artar da.

***

41 can, 41 canın yüzlerce canı, yüzlerce hayal, yarım kalan aşkları, halledilmeyi bekleyen sorunları, yaşamak üzere oldukları mutlulukları, birlikte metrelerce aşağıda kurdukları sofralar, siyaha boyalı muhabbetler, simsiyah bir bardak çay... Hepsi yarım kaldı.

***

2019 yılından beri süregelen bir ihmal olduğu iddiası var. Bazı raporlar paylaşılıp dayanak gösterilmiş. Eğer bu iddia gerçekse nasıl bu kadar acımasız olunabildiğini düşünüyorum, düşünüyorum insanlığımın hiçbir hücresine sığmıyor. Düşünsenize birinin, birilerinin öleceğini biliyorsunuz, ölmemeleri için elinizden gelecek şeyler var ama siz ölmelerini tercih ediyorsunuz.

***

Neyse ki hafta içinde maden ocaklarıyla ilgili yeni çalışmalar yapılacağı, denetimlerle ilgili gelişmeler yaşanacağı bilgisini aldık. Bu olayda gerçekten ihmal varsa onların cezalandırılması için de çalışma yapılmasını bekliyoruz dört gözle..

***

41 cana rahmet diliyorum, inşallah bizlere haklarını helal ederler. 41 Can’ın onlarca yakınına sabır diliyorum, çokça sabır... Dileriz ki hayatları boyunca bir daha hiç bu kadar Can’ları yanmasın.

Dilerim bu sayfada bir daha benzer bir yazı yazmam. Hepimizin başı sağ olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.