TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırıkhan’ı anlattı: Sesler geliyor müdahale edecek ekip yok!

Depremden en çok etkilenen yerlerden biri olan Hatay Kırıkhan’daki izlenimlerini anlatan CHP’li Purçu, “150 binanın yıkıldığı bir bölgeye gittim. Sadece 3 binada kurtarma ekibi vardı. Binaların altından sesler geliyor. Ama müdahale edecek ekip yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2023 07:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kırıkhan’ı anlattı: Sesler geliyor müdahale edecek ekip yok!

ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

Kahramanmaraş’ta 9 saat arayla meydana gelen ve çevre illerde de büyük yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6’lık depremlerin yankıları sürüyor. Enkaz altında kalan vatandaşlar için arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, siyasi parti temsilcileri de bölgede yara sarma mesaisine katılıyor. Felaketin ardından depremin ardından havayolu ile Adana’ya giden ve ardından Hatay Kırıkhan’a geçen CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, afet bölgesindeki izlenimlerini anlattı.

“DURUM ÇOK KÖTÜ”

Büyük yıkımın ardından afet koordinasyonu konusundaki eksikliklere değinen Purçu, “Bilinenden çok daha fazla kayıplarımız var maalesef. 10 ili etkileyen bir deprem olduğu için koordinasyon, ekip, makine, yiyecek, içecek sıkıntısı had safhada. Kim ne kadar yardımcı olabiliyorsa gelsin, kim ne yapabiliyorsa gelsin ya da yardım göndersin. Burada su ve yiyecek sıkıntımız, kurtarma ekibi sıkıntımız had safhada. 150 binanın yıkıldığı bir bölgeye gittim. Sadece 3 binada kurtarma ekibi vardı maalesef. Artık durumu siz düşünün. Sosyal medyada gördüklerimiz gerçek. Durum çok kötü. Enkaz altında yardım bekleyen insan sayısı çok fazla. Müdahale bekliyorlar. Son 2 günümüz kaldı. İnşallah yetişebiliriz” dedi.

“BİNALARIN ALTINDAN SESLER GELİYOR”

Yıkılan binaların altından insan seslerini geldiğini ancak müdahale edecek ekip sayısının oldukça yetersiz olduğunu vurgulayan Purçu, “İnsanların aileleri göçük altında kurtarılmayı bekliyor. Ama ne yazık ki müdahale etmekte geç kalıyoruz. Kurtarma ekibi sayısı yok denecek kadar az burada. Kırıkhan’dan geliyorum şimdi. 150 bina yıkılmış ama sadece 3 binada arama kurtarma ekibi var dediğim gibi. Ses geliyor binanın altından; çocuk sesi, kadın sesi, insan sesi... Ama müdahale edecek ekip yok. Vinç, kepçe yok. Maalesef insanlar çok zor durumda. Vatandaş kendi imkanı ile çıkarmaya çalışıyor ama nereye kadar... Tonlarca ağırlıkta kolonlar, yıkıntılar var. Onları almanız lazım ki yaralıyı kurtarasınız. Dolayısıyla ekipman, malzeme desteğine ihtiyaç var. Depremzedelere yardımlar da henüz tam olarak ulaşmadı. Ancak geliyor, yollarda bir kısmı. Yollarda gelmeye çalışan çok araç var. Ama henüz ulaşmadı. İnşallah gelir de biran önce dağıtırız. Biz burada hazırız zaten. Elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.