TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KİM SUÇLU?

Buca’da Asil Kız Öğrenci Yurdu’nun sahibi ve Buca Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Çeliker Gökçin, ödediği su faturası kadar ‘atık su bedeli’ gelince isyan etti. Konuyu meclise de taşıyıp önerge veren Gökçin’in önergesi reddedildi

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2017 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
KİM SUÇLU?

YUSUF ÇAĞIRTEKİN - ÖZEL HABER

Buca İlçesi’nde Asil Kız Öğrenci Yurdu’nun sahibi ve aynı zamanda Buca Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Çeliker Gökçin’in su faturaları yaklaşık 2,5 sene önce birden iki katına çıkmaya başladı. Faturaları inceleme ihtiyacı hisseden Gökçin, soluğu İZSU Genel Müdürlüğünde aldı. Daire Başkanlığı ile görüşen Çeliker Gökçin’in haklı olduğu İZSU Genel Müdürlüğünce bildirildi. Yurtların önceleri özel hastaneler bölümünden tarife aldıklarını fakat daha sonra yurtların okullar bölümünden tarifelendirilmeye başlandığını ve faturaların bazen yüzde 120 arttığını gördüklerini anlattı.

“BİR DUR DEMEK İSTEDİK”

Atık su bedelinin artmasıyla faturaların bir anda çok yükseldiğini ve bunun haksız bir kazanç olduğunu düşündüğünü söyleyen Çeliker Gökçin, konuyu araştırmaya devam ettiğini belirtti. Daha sonra gelirin Buca Belediyesine gittiğini öğrendiklerini söyleyen Gökçin, Buca’nın CHP’li Meclis Üyesi Kasım Akdağ ile birlikte duruma bir dur demek istediklerini ve bu sebeple bir önerge hazırlayarak meclise sunduklarını anlattı. Bedelin tamamen sıfırlanmasını istemediklerini ve sadece hakkı ölçüsünde alınmasını istediklerini söyleyen Gökçin, “Teklifimizi Buca meclisinde, bizim dönemimizde tarihinde belki de ilk olarak CHP ve AK Parti’den birer meclis üyesi ortak hazırlanan bir önergeyi sunduk. Önergenin ne belediyeye ne de işletmeciye bir zararı olmasın diye orta yollu bir önerge olmasına dikkat ettik. Bu şekilde sunduk ve reddedildi” dedi.

“ARAŞTIRMA DAHİ YAPMADILAR”

Verdikleri önergenin araştırılmadan reddedildiğini düşünen Çeliker Gökçin, “Yasa gereği verdiğimiz önergeler komisyonlara havale ediliyor. Plan Bütçe Komisyonu ve Hukuk Komisyonu’na sevk edildi. Ama bu komisyonlardaki arkadaşlar maalesef oturdukları yerden keyfi, hiç araştırma yapmadan hatta bana veya Kasım Akdağ’a bir telefon etme gereği bile duymadan ya da bir fatura örneği bile istemeden reddedilmesi yönünde karara vardı. Ne İZSU’ya gittiler ne de belediyedeki yetkililerle görüştüler ve ‘Etik değil’ dediler. Bu kelimeye aynı şekilde iade ediyorum. Etik kelimesinin manasını bile bildiklerini zannetmiyorum” diyerek verilen ret kararının yanlış olduğunu ifade etti.

“ÖĞRENCİLERE DE YAZIK”

Yapılan bu zammın öğrencinin cebinden çıktığına vurgu yapan Çeliker Gökçin, konuyla ilgi şunları söyledi: “Hesapta kitapta olmayan çok büyük bir çıktı bu. Maliyet bu bizim için. Bu maliyet ise kimden çıkıyor? Öğrencinin cebinden çıkıyor. Ben de cebimden harcayamam tabi ki. Burası en nihayetinde bir ticari işletme. Para kazanıyoruz. Hiç istemesek de öğrencilere aktararak karşılamaya mecburuz. Bu insanlara da günah değil mi? Öğrenci yeri geliyor cebinde beş kuruş para yok! Biz burada kendi cebimizden harçlık veriyoruz. Aileleri sonra bize yolluyor. Bu çocuklar bize emanet ediliyor. Bu yanlıştan kesinlikle dönülmesi gerektiğini söyledik hak da verdiler fakat bir çözüm yoluna ulaşamadık” dedi. Son olarak mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Gökçin, “Gerekirse mahkemeye kadar taşıyacağım. Komisyondaki bu beş kişinin ağzından çıkan olumsuz cümleler, kötü bakış açısı; birçok insanı mağdur ediyor. Bu civarda 4 binden fazla, yurtlarda kalan öğrenci var. Biz bu yükü onların omuzlarından alacağız” diyerek haklarını aramaya devam edeceklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.