TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılınçarslan’dan KSK Stadı açıklaması

Soru-Yorum programına katılan Karşıyakalı İş İnsanı ve Siyasetçi Volkan Kılınçarslan, Karşıyaka Stadı’nı gündeme getirerek “Bütün taraflar yapmaya niyetli ama CHP zihniyeti bunun önüne geçiyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2022 06:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kılınçarslan’dan  KSK Stadı açıklaması

VEDAT ARAZ

Erdal Erek’in İLKSES TV ekranlarında hazırlayıp sunduğu Soru-Yorum programının bu haftaki konuğu Karşıyakalı İş İnsanı ve Siyasetçi Volkan Kılınçarslan oldu. İlçedeki sorunlara dair önemli açıklamalarda bulunan Kılınçarslan, uzun zamandır çözüme kavuşturulamayan Karşıyaka stadını yeniden gündeme getirdi. “Hükümet ‘yapalım’ diyor ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi sürekli bir mahkeme ve durdurma kararı ile engel oluyor” ifadelerini kullanan Kılınçarslan, siyasi bir partide görev alır almaz ilk yapacağı işin Karşıyaka Stadı’na yönelik olacağını kaydetti.

TEK BİR OTOBÜS TEMİN EDİYOR

“Karşıyaka’nın görünen yüzü çok güzel, görünmeyen arka yüzü ise berbat” sözlerine yer veren Kılınçarslan, şunları ekledi: “Örneğin, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki ulaşım sorunu. Belediyemiz her fırsatta otobüs filosunu yenilediğini söylüyor ama Cumhuriyet, Yamaç, Mustafa Kemal Paşa, İnönü Mahallesi perişan durumda. Burada ciddi otobüs sorunumuz var. Çünkü belediyemiz tek bir otobüs temin ediyor. Sabah işe giden vatandaş işine geç kalıyor, işten geç dönen ise karanlık saatlerde evine giriyor. Kışın donuyorlar, yazın pişiyorlar. Buradaki insanların isyanı da bu yönde. Talebimiz belediyenin otobüs sayısını arttırması.”

ATIL DURUMDA BEKLEYEN…

Karşıyaka’daki otopark problemine de değinen Kılınçarslan, “İlçede bir yeraltı otoparkı var, bir de Alaybey’de kapalı otopark alanı. Küçücük arsayı parayla otoparka çeviriyorlar. Okul çıkışlarında özellikle park sorunu yüzünden trafik kazaları, kavgalar yaşanıyor. Ve daha neler neler… İki araçlık yolda tek araç zor ilerliyor. Yerlerimiz var mı? Var. Ancak otopark hizmeti için ne yazık ki değerlendirilmiyor. Belediyenin atıl durumda bekleyen arsaları mevcutken kullanılmıyor” dedi.2-12

KARŞIYAKA İÇİN YATAY MİMARİ ÖNERİSİ

Bir mimar olarak Karşıyaka’da yatay mimariyi savunduğunu aktaran Kılınçarslan, “Çok katlı binalar arttıkça yapılan çalışmalar da yetersiz kalıyor. Karşıyaka’da zemini bozuk olan, bataklık halde görünen birçok alanımız var. Mesela Mavişehir. Önceden bataklıktı ve yüksek imar verilmemesi gerekiyor. Fakat şu an Karşıyaka’daki en yüksek katlı binalar Mavişehir’de. Deprem öldürmez ama önlem almamak öldürür. Bizim de önlemimizi almamız gerekiyor. İmar kurallarına, yönetmeliğe uyarak hareket etmemiz şart” bilgisini paylaştı.

karşıyaka  (1)

GÖZTEPE ÇÖZDÜ, KSK ÇÖZEMEDİ

Stat sorununu gündeme getiren Volkan Kılınçarslan, şunları ekledi: “İlçedeki en büyük problem stat. Sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin kanayan bir yarası. Karşıyaka stadını duymayan kalmamıştır. Göztepe çözdü ancak Karşıyaka çözemedi. Belediyemiz bir izin verse Karşıyaka sevdalısı, Karşıyaka taraftarı olarak biz yapsak şu stadı. O kadar isyan var yani. Hükümet ‘yapalım’ diyor ancak belediye sürekli bir mahkeme ve durdurma kararı ile engel oluyor. Son olarak Karşıyaka Belediyesi bununla alakalı bir çalışma yaptı. Yakın bir zamanda stadın olacağını vaat ediyor. Mecliste dahi kendi grubuna yüksek sesle ‘yeter artık bu stat yapılsın’ dedi. Bunu göstermelik mi yaptı, içinden gelerek mi söyledi bilmiyoruz. Çalışmalar hızlandırıldı ancak umarım yine bir mahkeme kararıyla durdurulmaz. Bütün taraflar yapmaya niyetli ama Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti bunun önüne geçiyor. Siyasi bir partide göreve geldiğim an yapacağım, çözüme kavuşturacağım ilk iş stat olacak. Gerekirse kapı kapı dolaşacağım. Çalışmalarımızda zaten var. Taraftarla, kulüple, başkanlarla sürekli iletişim halindeyiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.