TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Adıgüzel yerine Çelik 

CHP'de 14 Mayıs genel seçimlerinin ardından görevden alınan Onursal Adıgüzel'in yerine Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Devrim Barış Çelik getirildi

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 11:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Adıgüzel yerine Çelik 

KEMAL ÖZKURT

Cumhuriyet Halk Partisi'inde 14 Mayıs genel seçimlerinin ardından Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel görevden alınışmıştı. Görevden alınan Adıgüzel'in yerine kimin geçeceği merak konusu oluyordu. Son alınan kararla Adıgüzel'den boşalan koltuğa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarğlu'nun talimatıyla CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik'i getirildi. 

"BU KONUDA HİÇBİR ENDİŞENİZ OLMASIN"
Kemal Kılçdaroğlu'nun talimatlarıyla göreve getirilen Çelik, sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklamada bulundu. Görevden alınan Onursal Adıgüzel'e verdiği emeklerinden dolayı teşekkür eden Çelik, şu ifadeleri kullandı: 

"Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından “Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” olarak görevlendirildim. Gençlik kollarından beri tanıdığım kıymetli kardeşim Onursal Adıgüzel’den görevi teslim aldım. Kendisine verdiği emek ve gösterdiği dayanışmasından dolayı teşekkür ederim. Bayrağı daha da yükseltmek için tüm ekibimizle birlikte canla başla çalışacağız. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın. 28 Mayıs seçimlerini genel merkez ekibimizin yanısıra, yeni nesil teknolojilerin entegrasyonunu sağlayacak konusunun uzmanı arkadaşlar ile birlikte yöneteceğiz. Süreçle ilgili düzenli bilgilendirmeler yapmaya devam edeceğim. Başta katkı sağlamak için arayan yazılımcı arkadaşlara, desteklerini ileten tüm örgütümüze ve kamuoyuna teşekkür ederim.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun."

DEVRİM BARIŞ ÇELİK KİMDİR?
Aydın Nazili doğumlu Devrim Barış Çelik, ilkokulunu İzmir'de tamamladı. Lise hayatını Balçova Lisesi’nin orta kısmından sonra İzmir Selma Yiğitalp Lisesi’ni bitiren Çelik, Üniversiteyi ise Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden tamamladı. Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı, Siyasal Davranış Bilim Dalı’nda yüksek lisansını bitirerek, bilim uzmanı olan Çelik hâlen aynı bilim dalında doktora tez çalışmasını yürütmektedir. Üniversite yıllarından itibaren pazar, piyasa ve kamuoyu araştırmaları yapan kuruluşlarda ve araştırma merkezlerinde çalışan Çelik, seçim coğrafyası, sosyal-siyasal araştırmalar, seçmen davranışı, siyasal iletişim, seçim hukuku akademik ilgi alanları olup; bu konularda çok sayıda makale ve araştırma raporu yazmıştır. 

DEVRİM BARIŞ ÇELİK'İN SİYASİ YAŞAMI
Siyaset hayatına Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda başlayan Çelik, parti okulu eğitmeni olarak devam etmiş, partinin görevlendirdiği çeşitli illerde üye temel eğitimi, eğitici eğitimi ve aday adayı eğitimleri vermiştir. CHP Genel Merkezi’nde seçim bildirgeleri, kampanya ve seçim stratejileri hazırlama komisyonlarında çalışmış, BYKP bünyesinde akademik toplantı, konferans ve çalıştaylarının organizasyonunda görev almıştır.24. ve 25. dönemde İzmir milletvekili aday adayı da olan Devrim Barış Çelik, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir 1. Bölge 12. sıra milletvekili adaylığı yaptı. Çok kez mahalle, ilçe ve il delegelerikleri yapmış olup, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 37. İzmir İl Kongresi’nde “Kurultay Delegesi”, 37. Olağan Kurultayı'nda ise "Parti Meclisi Üyesi" seçildi. Halen, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi olarak "Doğu ve Güneydoğu/Doğu Masası Koordinatörü" ve "Saha Çözüm Masası Koordinatörü" görevlerini yürütmektedir. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.