TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceğiz

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da konuştu. "Hep afetten sonrasını düşünüyoruz. Afetten sakınmayı adeta defterden silmişiz.'' diyen Kılıçdaroğlu iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, ''Şimdi depremzedeyi borçlu çıkarıyorlar. Bütün vatandaşlarıma sözüm sözdür, herkesin anahtarını teslim edeceğiz, 5 kuruş almayacağız.'' vaadinde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 13:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kılıçdaroğlu: Depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden en çok etkilenen şehirlerden olan Hatay’a geldi. İlk olarak depremde hayatını kaybedenlerin defnedildiği mezarlığı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ardından partililerle bir araya geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Hatay’a geldi. Kılıçdaroğlu’na buradaki ziyaretlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler ilk olarak Antakya’daki Narlıca Mezarlığına giderek, depremde hayatını kaybedenlerin mezarına karanfil bıraktı.

PARTİLİLERE SESLENDİ

Kılıçdaroğlu, buradaki ziyaretinin ardından EXPO Hatay’a geçerek partililerle bir araya geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın yaptığı açılış konuşmasından sonra kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, partilileri selamlayıp, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet diledi. EXPO Hatay’daki konuşmasını tamamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçedeki çadır kentlere giderek depremzedeleri ziyaret etti. 

''DEPREMZEDELERE TOKİ KONUTLARINI ÜCRETSİZ VERECEĞİZ''

Temeller atıldı, o binaları biz tamamlayacağız. Bu olayda kimin kabahati var? Anayasa'nın 57'nci maddesinde ne diyor. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 25'inci maddesi... Bir binanın yapımı için 23 imza gerekiyor. 23 imzanın hiçbirisinde konut ve dükkan sahibinin imzası yok, tamamı kamu. Bu güveni kamu veriyor. Şimdi diyorlar ki 'Size yer vereceğiz ama sizi borçlandıracağız, 20 yıl ödeyeceksiniz.' Benim ne günahım var, o imzaları ben atmadım. Şimdi depremzedeyi borçlu çıkarıyorlar. Bütün vatandaşlarıma sözüm sözdür, herkesin anahtarını teslim edeceğiz, 5 kuruş almayacağız. Eğer bir helalleşme olacaksa, anahtarı teslim edeceksiniz, özür dileyeceksiniz. Eve ruhsat veriyorsun, herkes geliyor, bakıyor. 'Sana ev yapacağım, bana parasını ver.' Kimin kusuru varsa, kusuru giderecek olan odur. Vatandaşın devlete değil, devletin vatandaşa borcu var.

Devletin yapacak gücü var mı? 418 milyar doları alacaksın, vereceksin vatandaşa o kadar. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Vatandaşın sorununu çözerken hukuk, vicdan, ahlakın gereğini yapacaksınız. Başını sokacak bir ev bulmuş, sen de rapor vermişsin. Hem helalleşeceğiz, hem evi 5 kuruş almadan teslim edeceğiz." İHA/HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.