TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KEY araba müzesine nasıl gidilir? Hikayesi nedir?

İzmir Torbalı’da bulunan ve içinde onlarca çeşit araba bulunan KEY Museum yani KEY Araba Müzesi’ne nasıl gidilir? Araba müzesinin giriş saatleri ve ücretleri nelerdir? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2023 13:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
KEY araba müzesine nasıl gidilir? Hikayesi nedir?

İzmir Torbalı’da aktif bir şekilde ziyaretçilerine hizmet vermeye devam eden müzede çok sayıda klasik otomobil yer alıyor. 7.000 metrekarelik dev bir alanda kurulmuş olan müze, araba tutkunu ziyaretçileri ile birlikte kusursuz bir görüntü sergiliyor. Bu müze için ‘’Türkiye’nin en büyük klasik otomobil müzesi’’ denilebilir.

KEY ARABA MÜZESİ NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

İzmir– Torbalı Karayolu’nda İzmir’e 35 dakika mesafede yer alan müzeye, Torbalı sanayi sitesine girdikten sonra ulaşabilirsiniz. Torbalı İzban istasyonu ile 3,5 km mesafede olduğu için yürüyerek ulaşım pek mümkün değil.

ARABA MÜZESİ’NE GİRİŞ SAATLERİ VE ÜCRETLERİ 2023

Araba müzesinde müze kart geçerli değildir. Müze giriş ücreti 2023 yılı itibari ile tam 100 TL, öğrenci, öğretmen ve 65 yaş üstü ise 50 TL. Engelliler ve 6 yaş altı çocuklara ise ücretsiz hizmet vermektedir. Kredi kartı geçerlidir. Pazartesi ve salı günleri dışında 10:00-17:00 saatleri arasında ziyaretçilere kapılarını açıyor.

ARABA MÜZESİNDE NELER VAR?

Müze girişinde ilk olarak BENZ marka bir otomobil sizi karşılıyor. İçeri doğru ilerledikçe 1960-1970 arası üretilen klasik arabalar ile hazırlanan bir görsel şölen ile karşılaşıyorsunuz. Bunlar; Alfa Romeo, Buick, Porsche, Cadillac, Fiat marka araçlardan sadece birkaçı... Orta alanda ise göz alıcı klasik Amerikan arabaları sergileniyor. Yaklaşık 2600 adet model araba ara holde sergileniyor. Burası ise bir oyuncak koleksiyonu bu sebeple oyuncak araba müzesi olduğu da söylenebilir. Bu müze tahmin ettiğinizden bile büyük ve zengin olduğu için üst raflara ulaşmak ve görmek oldukça zor. Burada marka ve modeller alfabetik olarak sıralanıyor. Merak ettiğiniz bir araba var ise bulmak sizin için oldukça kolay olacaktır. Ziyaret edenlerin ilgisini çeken, estetik olarak arabaların önünü süsleyen maskotlardan da yaklaşık 300 tane var ve oldukça dikkat çekiciler.

KEY museum aynı zamanda bir motosiklet müzesi. Savaş döneminde kullanılan motosikletlerden tutun, 1960-1970’li yıllarda üretilen klasik ve spor motosikletlere kadar yaklaşık 40 adet motosiklet mevcut.

2. Holde ise ilk otomobiller sergileniyor. Ford Model T ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken araç. 

3. Holde, yeni ve eski nesil BMW modelleri sergileniyor. Bu araçların mevcut galeri fiyatları milyonlar değerinde olduğu biliniyor. Müze çıkışında ise hediyelik ve hatıralık eşyalar sergileniyor.

KEY ARABA MÜZESİ NE ZAMAN AÇILDI VE HİKAYESİ NE?

6 Mayıs 2015'te ziyarete açılan müze, tarihe ışık tutmaya ve çok sayıda klasik araç tutkunu insanı da bünyesinde misafir etmeye devam ediyor. 1800’lü yılların başında piyasaya sürülen ve günümüze kadar ulaşmayı başarmış olan çok sayıda klasik araç an itibarıyla bu müzede sergileniyor. Ralli pilotu olan Murat Özgerköy’ün kibrit kutusu biriktirmesi ile başlayan bu macera 90’lı yıllarda yerini model otomobillere bıraktı. Daha sonra spor ve klasik model araba koleksiyonu yapmaya karar veren Özgerköy’ün her geçen gün artan ve çeşit çeşit araba ve motosiklet barındıran bu araba koleksiyonu günümüzde müzede sergileniyor ve araba severlerin oldukça ilgisini çekiyor. Aynı zamanda müzenin diğer önemli bir özelliği ise restorasyona çok uzun zaman harcanmasıdır. “Nuts and Bolts Restoration” adı verilen yenileme yöntemi kullanılarak, bir otomobil en küçük vidasına ve somununa kadar sökülüp, yenileyerek fabrikadan çıktığı ilk günkü haline getirilir.  Son derece maliyetli olan ve uzmanlık gerektiren bu yöntem, bu sebeplerle dünyada çok fazla tercih edilmez ancak araba müzesi için vazgeçilmez bir restorasyon yöntemidir. Bu sebeple bu restorasyon yöntemi araba müzesini dünyadaki örneklerinden ayırır. HABER MERKEZİ 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.