TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZSU projesine bakanlıktan vize

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz yıl sözünü verdiği ve Dikili’de 21 mahallenin su sorununa neşter vuracak olan Dikili Atıksu Arıtma Tesisi için bakanlıktan vize çıktı

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 14:32
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
İZSU projesine bakanlıktan vize

İzmir’in yazlık ilçelerinde özellikle yaz aylarında yaşanan su sorununa çözüm için İZSU geçtiğimiz haftalarda yeni bir proje için harekete geçmişti.

Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2023 yılında bir törende, “Dikili Atıksu Arıtma Tesisimiz bir sene içerisinde 150 bin kişiye hizmet edecek” sözleriyle duyurduğu Dikili Atıksu Arıtma Tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlatmıştı.

Öte yandan; bakanlıktan İZSU’nun projesi için vize çıktı. Bakanlık, Dikili Atıksu Arıtma Tesisi projesi için “ÇED Gerekli Değil” kararı verdi.

izsu

DİKİLİ ATIKSU ARITMA TESİSİ GÜNDE 43 BİN METREKÜP SU ARITACAK

Dikili ilçesi Gazipaşa Mahallesi’nde kurulacak olan Dikili Atıksu Arıtma Tesisi, günde 43 bin metreküp su arıtma kapasitesine sahip olacak. (43.000 m3 /gün)” projesi planlanmaktadır.

Proje raporunda proje parselinin Dikili Belediyesine ait olup İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne devri yapıldığı belirtildi.

Parsel alanının ise 40 bin 831 metrekare büyüklükte olduğu ve ‘tarla’ vasfında olduğu belirtildi. Proje alnın vasfına ilişkin Büyükşehir İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından yazılan raporda ise “Müdürlüğümüz personellerince taşınmaz üzerinde yapılan etüt neticesinde anılan parselin "kuru marjinal tarım (KTA)" arazisi olduğu anlaşılmıştır” denildi.

DİKİLİ'DE 21 MAHALLE YARARLANACAK

97 milyon 565 bin lira maliyetle hayata geçirilecek tesisten ilçenin 21 mahallesinin yararlanacağı belirtilirken tesiste atık suları arıtılacak mahalleler şu şekilde sıralandı;

Dikili İlçesi Merkez Mahalleleri; Cumhuriyet, Gazipaşa, İsmetpaşa, Salimbeyli Mahalleleri.

Dikili İlçesi Kırsal Mahalleleri; Bahçeli, Gökçeağıl, İslamlar, Kabakum, Kıratlı, Kızılçukur, Nebiler, Salihler, Esentepe, Uzunburun Mahalleleri.

Dikili İlçesi Kırsal Mahalleleri; Çağlan, Çukuralam, Katıralanı, Kıroba, Kocaoba, Mazılı, Samanlıkköy, Yenice Mahalleleri.

Proje raporunda tesisin nüfus artış hızına bağlı olarak 2 kademeli olarak planlanmıştır.

Proje alanına en yakın yerleşim yerlerine ilişkin ise şu ifadeler kullanıldı; “Proje alanına en yakın ev parselin 10 m kuzey sınırında, 120 m kuzeybatısında, 340 m kuzeydoğusunda ve 230 m güneyinde bulunan Gazipaşa Mahallesi’ne ait evlerdir. Proje alanının 50 m güneyinde Dikili Belediyesi Köpek Barınağı, 160 m güneydoğusunda bahçe evi bulunmaktadır Proje alanı etrafında zeytin bahçeleri bulunmaktadır.”

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.