TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amaç barış elçileri yetiştirmek

Gaziemir Belediyesi tarafından bu yıl 21.’si düzenlenecek olan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin basın lansmanı yapıldı. Toplantıya katılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol amaçlarının barış elçisi yetiştirmek olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2018 07:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Amaç barış elçileri yetiştirmek

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Bu yıl 21.’si düzenlenecek olan Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin basın lansman toplantısına önceki gün akşam yapıldı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un da katılım gösterdiği organizasyonda şenliğin bu yıl ki temasının ‘Yeşil Çevre’ olduğu ve belirlenen sloganların ise ‘hava, su ve toprak’ olduğu açıklandı. 20 Nisan-29 Nisan arasında düzenlenecek olan şenliğe; Azerbaycan, Rusya, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Romanya, Litvanya, Gürcistan, KKTC ve Gana ülkelerinin yanı sıra Batman ve Sivas’tan da çocukların katılacağı bildirilirken, 350 çocuğun katılacağı şenliklerde sevilen sanatçılar Buray, Manuş Baba ve Mabel Matiz gibi önemli isimler de konser vereceği ifade edildi. Toplantıda açıklamalar yapan Gaziemir Belediyesi Başkanı Halil İbrahim Şenol, bu şenlikleri düzenlemekteki amaçlarının geleceğin barış elçilerini yetiştirmek olduğunu vurguladı.

DOSTLUK KÖPRÜLERİ

Şenliğin kültürlerarası bir kaynaşma ortamı yarattığını ve böylelikle dünya barışına katkıda bulunduklarını ifade eden Halil İbrahim Şenol, “Barış ve sevginin kardeşlik ve dostlukla harmanlandığı Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliğimiz’in 21. yaşına ulaşmış olmasından dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Şenliklerimiz dünya çocuklarını, Gaziemirli ve İzmirli akranlarıyla buluşturuyor, onların arasında ölümsüz dostluk köprüleri kurulmasına zemin hazırlıyor. Tüm amacımız barış elçileri yetiştirmek. Şenlik gururumuz olmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da şenliğe katılan çocuklarımızı evlerimizde konuk ederek Türk Milleti'nin misafirperverliğini tüm dünyaya duyurmayı hedefliyoruz. Evlerde kalan çocukların birçoğu gitmek istemiyor. Hiçbir zaman da ilişkileri kesmiyorlar. Birbirlerinin düğünlerine dahi katılanlar var. Evde çocuk bakan ailelere de teşekkür ediyoruz. Gelen ülkelerin bizlere getirdikleri hediyeleri de Gaziemir Kültür Evi'nde sergiliyoruz” diye konuştu.

GAZİEMİR GÜCÜNÜ GÖSTERDİ

Şenliğe sponsor olan ilçe esnaf ve sanayicisine de teşekkür eden Şenol, “8 yıl önce başlattığımız ‘Gücünü göster Gaziemir’ sloganıyla başlattığımız kampanya ile esnafı, sanayicisi, işadamı; kısacası yaşamını bu kentte kazanan herkesi görkemli ve dünyaya örnek bir şenlik yaratmaya çağırdık. Çok büyük bir katılım oldu ve herkes az ya da çok demeden gücü ölçüsünde maddi ve manevi destek verdi. Tüm sponsorlarımıza teşekkür ederim. Gaziemir gücünü gösterdi” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.