TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemalpaşa’da başıboş köpek sorunu mu yaşanıyor?

Kemalpaşa Belediye meclisinde AK Partili Meclis Üyesi Özkul’un gündeme getirdiği “Belediyenin barınakları yetersiz” iddiasına yanıt veren Belediye Başkan Yardımcısı Gönülbağı, “Barınağımız hizmet kalitesiyle ödül almış bir barınak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2023 04:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kemalpaşa’da başıboş köpek sorunu mu yaşanıyor?

AYSELİN UZUN-ÖZEL HABER

Kemalpaşa Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda söz alan AK Parti Kemalpaşa Meclis Üyesi Çile Özkul, ilçe sokaklarında başıboş köpeklerin dolaştığını, bu köpeklerin ilçe sakinlerini çok tedirgin ettiğini ve belediyenin barınağının bu konuda yetersiz ve ilgisiz olduğunu iddia etmişti. İddiaları yalanlayarak ve barınağın kapılarını gazetemize açan Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Gönülbağı, “Bizim bu canlara bakmak zaten insani görevimiz. Üstelik biz Kemalpaşa Belediyesi olarak, kendi dönemimizde Ege Bölgesi’nin ilk barınaklardan birini yaptık. Barınağımız hizmet kalitesiyle ödül almış bir barınak” şeklinde konuştu.

başıboş köpek_ilkses3

“ÇOCUKLAR VE AİLELER TEDİRGİN”

AK Partili Çile Özkul ise “Kemalpaşa sokaklarında çocuklarımız rahat rahat oynayamıyor” diyerek Kemalpaşa Belediyesi’ne serzenişte bulundu. Özkul, “İlçenin sokakları köpek dolu, İlçemizde bulunan başıboş sokak köpekleri çocukları ve aileleri tedirgin etmektedir. Belediye ait hayvan barınağımda yeterli hizmet vermemektedir sürekli personelin değişmesi ve yönetimin ilgisizliği nedeniyle mazeretler zinciri ile karşımıza çıkmaktadırlar” açıklamasında bulundu.

başıboş köpek_ilkses1

ÇEVRE İL VE İLÇELERDEN BIRAKILIYOR

Belediyenin barınağına ve çalışma stiline karşı yapılan eleştirileri kabul etmeyen Gönülbağı, “Yaz kış hayvanların sağlığını ve konforunu düşünüyoruz, sırf güneşten bunalmasınlar, bitkiler güneşi engellesin diye kaldıkları yere bitkiler diktik, yeşillendirdik, kışın ise rüzgardan korumak için tellerin etrafını sarıyoruz. Bu kapsamda işimizi yetersiz yaptığımızı asla doğru değil” dedi. Gönülbağı, “Bu iddialar kesinlikle yalan çünkü bizim bu canlara bakmak zaten insani görevimiz. Üstelik biz Kemalpaşa Belediyesi olarak, kendi dönemimizde Ege Bölgesi’nin ilk barınaklardan birini yaptık. İki veteriner, bir tekniker, dört temizlik ve ilaçlama ekibi, 3 araçla sahada çalışanla kişiyle birlikte toplamda 10 uzman personel burada hizmet veriyor. Barınağımız hizmet kalitesiyle ödül almış bir barınak. Yasa gereği ilçeler kendi bulundukları sorumluluk sahası içerisindeki sokak hayvanlarını toplayıp, barınaklarda muhafaza etmeleri gerekiyor. Kendi barınaklarında tedavi, kısırlaştırma gibi bakımları yapıldıktan sonra bulundukları bölgeye ya da hayvan popülasyonunun daha az olduğu yerlere bırakılma zorunluluğu var. Fakat baktığımızda İzmir genelinde Kemalpaşa’ya sınır olan ilçeler ve iller örneğin Manisa, Yunusemre, Şehzadeler doğuda ise Turgutlu, güneyimizde ise İzmir’in ilçelerinden Torbalı, Menderes, Bornova ve Buca var. Dolayısıyla belki belediyelerin imkânı olmadığından belki de halkın baskısıyla, bu köpekleri alıp bir süre bakıp sonrasında bizden izinsiz bir şekilde gece saatlerinde Kemalpaşa bölgesine bırakıyorlar. Kuşadası’ndan bile buraya köpek bırakılmış. Bizim uzman personelimiz de barınağımız da yeterli ancak bu şekilde dışarıdan hayvan gelmeye devam ederse ne kadar kısa sürede dolacağını tahmin edebiliyorsunuzdur. Bölgemizdeki 49 mahallenin neredeyse hepsinde köpek var. Biz bu köpekleri belediye olarak, bakımları yapıldıktan sonra, sahiplendirme yoluna da gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

başıboş köpek_ilkses7

DAİMÎ DOĞAL YAŞAM ALANI GELİYOR

Kemalpaşa Armutlu’da bulanan geçici hayvan barınağının 2009 yılından bu yana aktif olarak çalıştığını ve ilerleyen süreçte eğer bakanlık tarafından da kabul edilirse, yaklaşık 4 dönümlük bir araziye daimi barınak da yapılacağını belirten Gönülbağı, barınağın işleyişini ve planlarını şu sözlerle anlattı: “Bizler sokakta yaşayan hayvanları alıyoruz kısırlaştırma işlemi bittikten tedavi bakım yapılıyor ve doğal yaşam alanına geri bırakılıyor. Yani geçici barınak bir doğal yaşan alanı değil. Ancak şu anda sokak hayvanları için daimî doğal yaşam alanı yapma çabasındayız. Hali hazırda olan geçici barınağımızın hemen yanına kalıcı olacak bu barınakta, sokak hayvanlarının doğumundan ölümüne kadar kalabilecek.”

başıboş köpek_ilkses6

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.