TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemalpaşa OSB’ye büyük hizmet

Kemalpaşa OSB’deki itfaiye hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışta davetliler arasında Vali Köşger ve Başkan Soyer gibi önemli isimler yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 11:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kemalpaşa OSB’ye büyük hizmet

AYSELİN UZUN

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de itfaiye hizmet binasının faaliyete geçirildi. Sanayi bölgesinde çıkabilecek olası yangınları, kontrol altına alma konusunda önemli rol oynayacak. İtfaiye hizmet binası, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın eşliğinde açıldı. Düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali “Bu merkez 14,7 milyon TL harcanarak yapıldı. Bu OSB 13 milyon metrekare alanda yaklaşık 26 bin 500 kişiye istihdam sağlayan, 2,9 milyon dolar ihracat yapan, 500 milyon dolar dış ticaret fazlası sağlayan, önümüzdeki yatırmalar ile 50 bin kişiye istihdam sağlayacak önemli bir kuruluş“ dedi.

14.7 MİLYON TL HARCAMA

Faaliyete geçirilen İtfaiye hizmet binasının önemine değinen, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger “Bu merkez 14,7 milyon TL harcanarak yapıldı. Bu OSB 13 milyon metrekare alanda yaklaşık 26 bin 500 kişiye istihdam sağlayan, 2,9 milyon dolar ihracat yapan, 500 milyon dolar dış ticaret fazlası sağlayan, önümdeki yatırmalar ile 50 bin kişiye istihdam sağlayacak önemli bir kuruluş. Memleketimizin işine katkı sağlayan, bir katma değer yaratan bir alan. Bu hizmet binası herkese hayırlı uğurlu olsun. Çok büyük bir felaketten çıktık. Allah buraya ihtiyaç duyurmasın. Felaket hiçbir zaman temenni edilmez ama hazırlıklı da olmalıyız” ifadelerini kullandı.

büyükşehir

TEHLİKEYE GÖZ YUMAMAZDIK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in ve Türkiye’nin ekonomisi açısından organize sanayi bölgelerinin önemini vurguladığı konuşmasında, böylesine önem teşkil eden bir bölgeyi yangın tehlikesiyle baş başa bırakamayacaklarını söyledi. Soyer “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Merkezi, İzmirli sanayicilerin ve belediyemizin birlikteliğiyle hayat bulan bir başarı hikâyesidir. Bu hizmet binası İzmir’in afetlere karşı dirençli kent olma yolunda, kilometre taşlarından biridir. Tesisimiz hem can ve mal kaybını en aza indiriyor hem de doğamızı koruyor. Toplanma 2 bin 500 metrekarenin üzerinde geniş bir alana yayılan itfaiye yerleşkemizin inşası Kemalpaşa OSB tarafından tamamlandı ve işletilmek üzere belediyemize devredildi. İklim krizi, kuraklık, seller ve depremlerden hepimiz geleceğimiz ve çocuklarımızın geleceği için endişe ediyoruz. İzmir’de bu durumu değiştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu nedenle İzmir’deki OSB ile ortaklıklar kurmayı İzmir’in refahı arttırmak için büyük bir öncelik olarak tanımladık. İzmir ekonomisinin kalbi olan sanayi tesislerimizin güvenliğini belediyemiz eliyle teminat altına alıyoruz. Kemalpaşa OSB şehrimizin en değerli üretim ve sanayi alanlarında biri, içinden geçtiğimiz ekonomik dar boğazda, ülkemiz ve şehrimizin ekonomisine can suyu olan bu sanayi bölgesinde onlarca farklı sektörde toplamda 426 firmamız aktif hizmet veriyor. Takdir edersiniz ki bu bölge için yangın çok büyük bir risk teşkil ediyor. Bu tehlikeye göz yumamazdık. Bu sebeple Kemalpaşa OSB’de meydana gelebilecek her türlü yangın için tedbir aldık” dedi.

büyükşehir

KARAKAYALI’DAN KÖŞGER’E ÇAĞRI

İtfaiye hizmet binasının açılışında kürsüye çıkan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ise Kemalpaşa’nın büyük bir sanayi bölgesi olduğunu ve insanların ulaşım sorunu çektiğine dikkat çekerek şu sözleri etti: “Bilindiği üzere bizim iki organize sanayi bölgemiz var. Binlerce insan buraya gelip gidiyor. Burada esas mesele toplu taşımadır, insanların merkeze geliş gidişidir, trafiktir. Bir metronun olması için Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ‘Doğu’da niye olmasın’ dedi. Bir de buradaki insanların çoğu İzmir merkeze gidiyor, trafik oluşuyor. Metronun hızlandırılması için sayın valimize de çağrıda bulunmak istiyorum. Belediye başkanımız tüm engellere rağmen elinden geleni yapıyor. Hükümet ayağında da bu metroya destek olursanız çok teşekkür edeceğim. Bununla İzmir trafiği nefes alacaktır. Bununla birlikte Kemalpaşa’mız da nefes alır” şeklinde konuştu.

büyükşehir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.