TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayıp kaçak tepkisi

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, elektrik abonelerinden alınan dolaylı vergilerin kaldırılması konusunda, MHP Ankara İl Teşkilatı olarak yıllardır mücadele ettiklerine dikkat çekerek, “Bir gecede elektrik dağıtım şirketlerini korumaya alan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bir gece de feryatlara ses vererek mesaisini ekonomik zorluklar içinde yaşayan vatandaşlarımıza ayırsın. Elektrik faturalarına önemli bir yük bindiren ve ‘dağıtım’ adı altında alınan kayıp kaçak ayıbı temizlensin” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2017 08:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kayıp kaçak tepkisi

Çetinkaya, haklıyken haksız duruma düşen elektrik abonelerinden alınan dava masraflarına Türk adaletinin dur demesiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşın sevineceği anda dağıtımdaki özelleştirme keşmekeşi yüzünden kayıp kaçak bedelinin yeniden abonelerin sırtına bindirildiğini ifade eden MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya, itiraz ederek mahkemeye başvuranların da adeta cezalandırılarak masraf ve vekalet ücretlerini ödemek durumunda bırakıldıklarına dikkat çekti.

TÜRK ADALETİ DOĞRU KARAR VERDİ

Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verdi: “Türk adaleti kayıp kaçak bedeli için dava açan elektrik abonelerini rahatlatan bir karara imza atmış ve dava masraflarının vatandaştan alınmasına dur demiştir. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 24.Hukuk Dairesi’nin aldığı ve emsal oluşturan ‘Haklı olan tarafa dava gideri ve vekalet ücreti yüklenemez’ kararı çok yerindedir. Türk adaleti, bir ayıbın önüne geçilirken her ay evimize, iş yerimize gelen elektrik faturalarını ikiye katlayan kayıp kaçak bedeli konusunda da, Yüce Meclis’e önemli bir mesaj vermiştir. Mahkemenin, elektrik abonelerinin haklıyken haksız duruma düşürüldüğüne dikkat çekmesi çok önemlidir. Bu nedenle 17 Haziran 2016 tarihinde Mecliste yasalaştırılarak bir büyük haksızlığa milletin vekilleri tarafından yasal zırh oluşturulduğunu bir kere daha yetkililere hatırlatıyor, milletin vekillerinin mahkemenin bu mesajını değerlendirmesini milyonlarca elektrik abonesi vatandaşlar adına bekliyoruz. Hukukun adaletsiz dediği elektrikte kayıp kaçak bedelinin alınmasını hiç kimse yasal olarak niteleyemez. Şimdi hukuk da, bu kayıp kaçak bedelinin adaletsiz olduğunu, aldığı son kararla ortaya koymuştur. Bir kere daha ilan ediyoruz ki; kayıp kaçak bedeli haksızdır, mesnetsizdir ve hukuka aykırıdır. Dürüst elektrik abonelerinin cezalandırılması adaletsizliktir ve bundan vazgeçilmelidir.” (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.