TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katar'dan Türkiye ve Suriye'ye gönderilecek 10 bin mobil evin ilk bölümü yola çıkıyor

Katar'ın, Türkiye'yi vuran ve Suriye'de de hissedilen depremler nedeniyle iki ülkeye göndereceğini duyurduğu 10 bin mobil evin ilk bölümü yola çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2023 13:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Katar'dan Türkiye ve Suriye'ye gönderilecek 10 bin mobil evin ilk bölümü yola çıkıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'ye yapılan yardımlar sürüyor. Katar'ın Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için göndereceği 10 bin mobil evin ilk bölümü de bugün yola çıkmak üzere hazırlanıyor. Katar Kalkınma Fonu Genel Müdürü Khalifa bin Jassim Al-Kuwari, mobil evlerle yüklü ilk geminin Hamad Limanı'ndan ayrılmaya hazırlandığını söyledi. Evlerin küçük ama tuvalet, mutfak ekipmanı ve oturma odası gibi her türlü imkanı içinde barındırdığını ifade eden Al-Kuwari, gemide şu an 306 mobil evin bulunduğunu aktardı. Al-Kuwari, 400 ila 500 mobil evin içinde bulunduğu başka bir geminin ise yine bu hafta içinde limandan hareket edeceğini duyurdu.



Katar 10 bin mobil ev göndereceğini açıklamıştı
Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan geçtiğimiz salı yapılan açıklamada, depremlerin yol açtığı yıkım nedeniyle evsiz kalan on binlerce kişi için Türkiye ve Suriye'ye 10 bin mobil ev gönderileceği bildirilmişti. Açıklamada, "Katar devleti, Suriye ve Türkiye'de depremden etkilenen halka yardımcı olmaya yönelik devam eden çabalar neticesinde deprem bölgelerine nakledilmek üzere 10 bin mobil ev tahsis etti" ifadeleri kullanılmıştı. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.