TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka'da kadınlara yerli fide dağıtıldı

Karşıyaka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Karşıyaka’da kadınlara 60 bin yerli ve milli çeşitlerden oluşan fide dağıtıldı

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2023 13:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka'da kadınlara yerli fide dağıtıldı

Karşıyaka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İzmir Valiliği tarafından temin edilen "Yerli ve Milli sebze çeşidi fideler, taraçada, balkonda, bahçede, tarlada toprakla buluşturulması için kadınlara fide dağıtımı etkinliği gerçekleştirdi.

Yerli ve milli tohumların sosyal sorumluluk projesi kapsamında tanıtımı ve farkındalık oluşturulması, kadınların gıda ihtiyaçlarını karşılamak ve ev ekonomisine destek olması amaçlanıyor. Fideler arasında domates, biber, patlıcan, karpuz ve salatalık fideleri yer alıyor.

Yerli tohum

Fide dağıtım etkinliğinde konuşan Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir “Burada dağıtılan fidelerin tamamı yerli tohumlardan oluşuyor. Vatandaşlarımızın toprakla, tohumla, fideyle ve üretimle tanıştırılması, çocuklarımızın hem gıdaların yetişme aşamasını görmesi hem de doğal beslenmesinin sağlanması gibi birçok amaç var.” dedi.

Sofralarda yerli ürün

Karşıyaka İlçe Tarım Müdürü Bülent Üngür ise “Bugün Karşıyakalı kadınlarımızla 60 bin adet fideyi buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fidelerimiz tamamen İzmir Valiliğimizce temin edilmiş yerli ve milli olarak üretilen tohumlardan yetiştirildi. Bunu vatandaşlarımızın tarımı anlamaları, kendi elleriyle besleyip büyüttükleri fidelerden üretecekleri ürünleri kendi sofralarında tüketmeleri, çocuklarımızın da bir domatesin, biberin… nasıl yetiştiğini görmeleri anlamında çok faydalı buluyoruz.”

Karşıyakalı kadınların yoğun ilgi gösterdiği Karşıyaka İskelesinde düzenlenen fidan dağıtım etkinliğine Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Tarım Müdürü Bülent Üngür, İlçe Nüfus Müdürü Ertuğrul Öcek, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli, İlçe Mal Müdürü Asuman Şahin, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Müge Hanay Ünveren, Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürü Emine Çetin ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.