TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka galibiyeti "Bir Baba Hindi Mustafa'ya" armağan etti

TFF 3. Lig 2. Grupta yer alan Karşıyaka Spor Kulübü, sezonun ilk maçında Eynesil Belediyespor'u deplasmanda 1-0 yendi. Giresun deplasmanından galibiyetle dönen yeşil kırmızılılar galibiyeti merhum nam-ı diğer "Bir Baba Mustafa" diğer adıyla "Etendim Mustafa'ya" hediye etti

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2023 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka galibiyeti "Bir Baba Hindi Mustafa'ya" armağan etti

2023-2024 sezonunun ilk maçında Karşıyaka Spor Kulübü- Eynesil Belediye Spor ile karşılaştı. Eynesil İlçe Stadı'nda galibiyet elde eden yeşil kırmızılılar sezonun ilk galibiyetini Karşıyaka'nın sembol isimlerinden "Etendim Mustafa'ya" hediye etti. Karşıyakalı taraftarların otobüslerle akın ettiği maçta yeşil kırmızılılar sezona galibiyet ile başladı. Kaf- Kaf, sahadan 3-1'lik skorla galip ayrıldı. Sezona iyi başlayan Karşıyaka, yeni transferleriyle iddialı olmak istiyor.

ksk taraftar-1

MUSTAFA BAYKARA'YA HEDİYE ETTİLER

Yeşil kırmızılılarda Yasin 31.dakikada attığı golle takımını öne geçirdi. 53.dakikada ise Enes farkı ikiye çıkardı. Eynseil Belediyespor'dan Ferhat'ın kendi kalesine gol atmasıyla skor 3-0 oldu. Giresun temsilcisinden Mustafa golü attı ve skor 3-1 oldu. Müsabakayı kazanan Karşıyaka Spor Kulübü, galibiyeti geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Mustafa Baykara'ya hediye etti. Karşıyaka galibiyetinden sonra kulübün asbaşkanı İlker Ergüllü'ye futbolcuların primleri ödendiği için teşekkür edildi.

KAF-KAF İDDİALI

Yönetimde büyük değişime giden Karşıyaka Spor Kulübü, yeni yönetim, yeni sponsorlar ve yeni transferlerle umudunu kaybetmiyor. Karşıyaka semti için sembol olan sahada maç izlemek isteyen taraftarlar sabırsızlanıyor. 2022-2023 sezonunda görev alan 22 futbolcu yeni sezonda yer almıyor. 2023-2024 sezonunda ise 13 takviye ile Karşıyaka kadrosunu güçlendirdi. Önümüzdeki hafata Karşıyaka evinde Yeni Amasyaspor'u misafir edecek. Karşıyaka-Yeni Amasyaspor müsabakasının detayları önümüzdeki günlerde belli olacak.

ETENDİM MUSTAFA KİMDİR?

Karşıyaka Spor Kulübü, Bir Baba Hindi lakaplı Mustafa Baykara'nın heykelini yaklaşık  4 yıl önce Karşıyaka Çarşısı girişine yapmıştı. Tarihte eşi benzeri görülmeyen, bir spor kulübünün taraftarı için yaptığı heykel bir ilk olmuştu. Heykeli ile ölümsüzleşen, tarihe adını yazdıran Karşıyaka semtinin sembolü olan Mustafa Baykara, tüm çarşı esnafının bildiği, sevdiği ve saydığı bir isim olarak biliniyordu. Karşıyaka'nın futbol, basketbol, voleybol hemen hemen her branşında maçlara giden, takımını sonuna kadar destekleyen Mustafa Baykara, tribünlerin saygı duyduğu biriydi. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Ethemdim Mustafa voleybol turnuvası ile anılıyor.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Fenerbahçe'de Nazım Sangare kararını verdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.