TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka 19 Mayıs’ta gelincik tarlasına dönüştü

Karşıyaka Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını muhteşem bir kortejle taçlandırdı

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2023 09:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka 19 Mayıs’ta gelincik tarlasına dönüştü

“Atamızın İzinde 2. Yüzyıla Yürüyoruz” sloganıyla düzenlenen kortej, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün de katılımlarıyla Karşıyaka Belediyesi önünden başladı. Ellerinde Türk Bayrakları, dillerinde sloganlar ve marşlarla tek ses tek yürek olan yurttaşlar, Çarşı içerisinden geçerek Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’na yürüdü. Kalabalığın Anıt önüne ulaşmasıyla birlikte başlayan Ersin Show ile bayramın coşkusu zirveye çıktı. Sevinç, gurur ve umuda ortak olan katılımcılar, unutulmaz anlar yaşadı.


 
GÜMRÜKÇÜ’DEN KOMŞU SELAMI
Meydanda Karşıyakalılara seslenen Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü “Sizlere komşu ilçeniz, eski mahalleniz Çiğli’den selam getirdim. Atatürkçü Çiğlililer sizleri saygıyla selamlıyor, 14 Mayıs’ta çıkardığınız oyu da alkışlıyor. Biz de bir adım arkanızdan geliyoruz. Umuyorum ikinci turda hep birlikte Mustafa Kemal’in aydınlığını Türkiye’ye getireceğiz” diye konuştu.


 
“MÜCADELE BAYRAĞI GENÇLERDE”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da büyük bir gururu paylaştıklarını belirterek “Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yılında, Atatürk’ümüzün Samsun’a ayak basışının 104. yılında, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun! Bugün bizlere eşlik ettiği için Utku Başkan’ıma çok teşekkür ediyorum. Ben de dün onların yürüyüşüne, mutluluğuna eşlik etmiştim. Biz Çiğli ile gurur duyuyoruz, Çiğli de Karşıyaka ile gurur duyuyor. Hepimiz İzmir’le, Türkiye ile gurur duyuyoruz. 19 Mayıs 1919’da Ata’mız Samsun’a ayak bastığı zaman bir ideali hayal etti. Çağdaş dünyada yerini almış, gururla vatandaşı olduğumuz bir Türkiye Cumhuriyeti’ni hayal etti. Bu mücadele asla zamanla kısıtlı değildir. Bunu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları başlattılar, bizim büyüklerimiz devam ettirdiler. Artık bayrak bizlerde ve bu ülkenin gençlerinde. Bugün olduğu gibi yarın da bu ülkenin gençleriyle gurur duyacağız” diye konuştu.


 
“İŞTE BENİM KARŞIYAKA’M”
Başkan Tugay’ın “Yarın bu ülkenin gençleri Türkiye’ye sahip çıkacak; gericilikle, Atatürk karşıtlarıyla mücadele edecek; onlara her yerde gereken cevabı verecek, değil mi?” sorusuna ise yüzlerce yurttaş coşkulu alkışlarla yanıt verdi. Tugay da “İşte benim Karşıyaka’m, işte Türkiye’nin Karşıyaka’sı! Yaşayın, var olun. Sonsuza kadar yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.