TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İç dünyamızı dinleyelim

Korona günlerinde iç dünyamızı dinleyelim diyen Yazar Şenay Özdemir, “Bilmiyorsak örgü örmeyi, sudoku çözmeyi, renkleri kullanmayı öğrenelim. ‘Ben bunu sokağa çıkamadığım bir zamanda yapmıştım’ diyebilmek için” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2020 06:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İç dünyamızı dinleyelim
ÖZKAN PEKÇALIŞKAN-ÖZEL HABER
Korona Günlerinde Yazarların Penceresinden köşemizde bugün Yazar Şenay Özdemir’i ağırladık.
“Gökyüzüne ne kadar az baktığımızın farkına varabildik mi bu süreçte?” diyerek okuyucularına soru soran Yazar Özdemir, “Gündelik hayatın harala gürelesiyle boğuşurken değerini şu an anladığımız gökyüzünden bahsediyorum. Nereye baksan sobe gibi, her yanımız duvar” dedi.
KENDİMİ TOPRAĞA ADADIM
Koronavirüs günlerinde kendisini, değerini kat be kat daha iyi anladığı toprağa adadığını ifade eden Yazar Özdemir, “Domates, patlıcan, biber, karpuz, kabak derken apartmanın bahçesinde minik bir tarım alanı oluştu. Biraz olsun etrafımın duvarlarla çevrili olmadığını görerek kendime ve aileme umut aşılayan küçük taşlı, topraklı bir alan, bana ‘Mutluluğun formülü işte buymuş!’ dedirtti. Toprak artı su eşittir gün be gün büyüyen sebzeler” diye konuştu.
OKUMAYI BIRAKMADIM
Korona günleri de olsa okumayı hiçbir zaman elden bırakmadığını ve herkesin seveceği bir kitabın mutlaka olduğuna dikkat çeken Yazar Özdemir, “Önemli olan onu arayıp bulabilmek. Şanslıyım çünkü ben bir tane daha buldum. Henüz bitirdiğim ve beni derinden etkileyen kitabı herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Adı ‘Küçük Arı’. Nijerya’dan İngiltere’ye uzanan bir hikaye. Küçük siyahi bir kızın petrol savaşlarından dolayı başına gelenleri, yersiz yurtsuz olmanın güçlüklerini, sığınacak bir liman bulduğunda ise orası dünyanın diğer ucu bile olsa oraya gidilmesi gerektiğini anlatıyor. Sırada ‘Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu’ var. Stefan Zweig kitaplarını merak ediyorum. Erken yaşta hayatına kendi isteğiyle son veren bir kişinin düşüncelerini satır aralarında bulmaya çalışacağım. Bir gizemi çözmeye çalışmak gibi bir şey bu” ifadelerini kullandı.
TELEFONA, İNTERNETE SARILMAYIN
Neler yapılabilir diye düşünüldüğünde; telefona, sosyal medyaya ve internete sarılmanın bugünlerde düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Yazar Özdemir, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yapmak isteyip de yapamadığımız, bir türlü zaman ayıramadığımız, tabii olarak evlerimizde yapabileceğimiz etkinliklere yönelelim. İç dünyamızı dinleyelim. Mesela yeni bir şey öğrenelim; bilmiyorsak örgü örmeyi, sudoku çözmeyi, renkleri kullanmayı öğrenelim. Kendinize ait bir şey, size özgü ‘Ben bunu sokağa çıkamadığım bir zamanda yapmıştım’ diyebilmek için. Söyleyeceklerime son okuduğum kitapta altını çizdiğim bir Nijerya Atasözü ile son vermek istiyorum: ‘Eğer yüzün hayatın ağır tokatlarıyla şiştiyse gülümse ve şişman bir adammışsın gibi davran.’ Sokağa çıkamadığımız günlerin son bulması dileği ve bir daha böylesi zor zamanlar geçirmememiz umuduyla… Sevgiyle kalın.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.