TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti aday listesinde Karaman Belediye Başkan adayı olan Mevlüt Akgün kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 11:15
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün kimdir?

Türkiye yerel seçimleri için geri sayım başladı. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler hakkında en fazla merak edilenlerin başında aday isimleri geldi. Siyasi partiler tarafından hangi il ve ilçede kimlerin aday gösterileceği açıklanmaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karaman Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün oldu. Mevlüt Akgün kimdir? Birlikte inceleyelim.

Mevlüt Akgün kimdir?

10 Ekim 1966 tarihinde Karaman’ın Merkez ilçesine bağlı Çatak Köyü’nde dünyaya gelen Mevlüt Akgün, Ayşe ve Mustafa Akgün’ün evladıdır. Üniversite eğitimini İstanbul’da alan Mevlüt Akgün, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından serbest avukat olarak meslek hayatına başladı. Karaman Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karaman Belediye Meclis Üyesi olarak görev alan Mevlüt Akgün, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) bünyesinde siyasi hayatta faaliyetlerini sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk babası olan Mevlüt Akgün, 3 kere üst üste parlamentoya seçildi. AK Parti’nin tüzüğü gereğince, 3 kere seçilmesi nedeniyle vekil olarak görev almaktadır.

Mevlüt Akgün aday mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 0cak 2024 tarihinde açıklanan adaylardan biri de Mevlüt Akgün oldu. Mevlüt Akgün, AK Parti Karaman Belediye Başkan adayı seçildi.

Mevlüt Akgün kaç yaşında?

1966 yılında dünyaya gelen Mevlüt Akgün, 57 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.