TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabük’te 6,5 büyüklüğünde deprem tatbikatı gerçekleşti

Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 5,6 büyüklüğündeki deprem senaryosuyla Yerel Düzey TAMP Tatbikatı gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Karabük’te 6,5 büyüklüğünde deprem tatbikatı gerçekleşti

Karabük Valiliği koordinesinde AFAD İl Müdürlüğü tarafından deprem tatbikat yapıldı. Senaryo gereği 6,5 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından doğal gaz ve elektrik dağıtım şirketlerinde görevli personel gaz ve elektrik kesimini gerçekleştirdi. Daha sonra AFAD ekipleri enkaz altında kalan yaralılar için kurtarma çalışması başlattı. Gerçeği aratmayan tatbikatta iki katlı binanın çökmesiyle enkazdaki vatandaşlara ulaşılırken, yaralılar ambulanslarla sahra hastanesine taşındı. Çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.

ÇATIDA MAHSUR KALAN 2 KİŞİ KURTARILDI

Tahliye çalışmalarının ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çatıda mahsur kalan iki kişi kurtarıldı. Etkinlik sonunda gazetecilere konuşan AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, deprem tatbikatını başarıyla tamamladıklarını belirtti.

Erbay, Türkiye Yüzyılı'nda, 6 Şubat 2022 tarihinde ülkenin en büyük depreminin yaşandığını hatırlattı. Karabük’ün Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda yer aldığını ifade eden Erbay, “Bu fay hattında Karabük’ü en çok etkileyen deprem 1944 yılında olmuştu. O depremde 359 vatandaşımız hayatını kaybetti. 20 bin 865 adet bina yıkıldı. 5 bin de yaralımız vardı. Tabii ki depremler ülkemizin gerçeği. Her zaman oluyor ve olmaya da devam edecek. Bizler de her daim hazır olmak durumundayız. Müdahale gücümüzü pekiştirmek için tatbikatlarımızı yapıyoruz” dedi.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Karabük'te aç kalan ayı ve yavruları şehre indi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.