TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabağlar depremzedeler için tek yürek

Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketlerinin ardından Karabağlar Belediyesi'nin başlattığı yardım kampanyası, vatandaşların yoğun desteğiyle çığ gibi büyüyor

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2023 13:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karabağlar depremzedeler için tek yürek

Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketlerinin ardından Karabağlar Belediyesi'nin başlattığı yardım kampanyası, vatandaşların yoğun desteğiyle çığ gibi büyüyor. Depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için Karabağlar Belediyesi'nin hazırladığı soba, battaniye, gıda kolisi gibi yardımların yanı sıra vatandaşların ilçedeki 5 ayrı noktaya teslim ettiği paketler, Kibar Belediye Hizmet Kompleksi'ndeki koordinasyon noktasında değerlendirilerek sınıflandırılıyor. Bunlar daha sonra afet bölgesine ulaştırılmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir Fuar Alanı'ndaki toplama merkezine gönderiliyor.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kibar Belediye Hizmet Kompleksi otoparkında oluşturulan koordinasyon merkezine giderek, çalışmaları denetledi ve ekipleri yönlendirdi. Başkan yardımcılarından ve belediye bürokratlarından bilgi alan Başkan Selvitopu, Karabağlar'ın depremzedeler için tek yürek halinde hareket ettiğini söyledi. Yardım kampanyasına ilk saatlerden itibaren destek gelmeye başladığını ve zaman ilerledikçe bunun çığ gibi büyüdüğünü belirten Başkan Selvitopu, “Her zaman olduğu gibi bu zor günleri de dayanışmayla atlatacağız. Duyarlılık gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Karabağlar Belediyesi olarak biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve afet bölgesiyle sürekli iletişim halindeyiz. Koordineli şekilde hareket edeceğiz. Bölgenin ihtiyaçlarına göre desteklerimiz artarak sürecek” dedi.

Nasıl yardım yapılabilir?

Yardımlar, Karabağlar Belediyesi'nin Refet Bele, Adnan Süvari ve Mimkent semt merkezleri, Yunus Emre Kapalı Pazaryeri altındaki Sosyal Butik, Bozyaka Pazaryeri altındaki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Kibar Belediye Hizmet Kompleksi'ne elden teslim ediliyor. Duyarlı vatandaşlar 0 507 452 99 31 ve 0 507 153 72 63 numaralı telefonları arayıp bilgi alabiliyor.

Vatandaşlar, battaniye, uyku tulumu, hijyen paketi, makarna, pirinç, nohut, fasulye, konserve gibi kuru gıdadan oluşacak erzak paketi, çocuk bezi ve maması, çocuk kıyafetleri, uyku tulumu, el feneri, ışıldak, pil, taşınabilir şarj cihazı, yetişkin giysisi gibi çok sayıda malzemeyi, teslim noktalarına getiriyor. Vatandaşların desteklerinin yanı sıra Karabağlar Belediyesi de depremzedeler için yüzlerce kuru gıda kolisi, battaniye, çadır içinde kullanmaya uygun 250 odun sobası, hijyen kolileri hazırladı.

Yardım teslim adresleri:

Yunus Emre Sosyal Butik: 4184/1 Sk: No: 6 -10

Refet Bele Semt Merkezi: 9125 Sk. No. 43

Adnan Süvari Semt Merkezi: 108/4 no: 19 D: 19/a

Mimkent Semt Merkezi: 46 Sk. No 118 Esentepe Mahallesi

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü : 3140 Sokak no: 23/a Bozyaka Mahallesi

Kibar Hizmet Kompleksi: Eski İzmir Cd. No:423 35120, 35120 Karabağlar/İzmir

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.