TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanser hastası mülteci yaşamak için kimliğini istiyor!

Geçici koruma kimlik belgesi iptal edildiği için yıllardır tedavi göremeyen ve kolonunda başlayan kanser karaciğerine sıçrayan Suriyeli S.A., dayanılmaz acılarını ağrı kesicilerle bastırmaya çalışıyor: "Ölmek istemiyorum!"

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2022 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kanser hastası mülteci yaşamak için kimliğini istiyor!

ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

Ülkelerindeki şiddet ortamı yüzünden Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerden sadece biri olan S.A., 2015 yılından bu yana eşi ve üç çocuğuyla birlikte İzmir’de yaşıyor. Kentin arka sokaklarındaki derme çatma bir evde hayata tutunmaya çalışan mülteci ailenin zorlu yaşamı, 34 yaşındaki S.A.’ya 4 yıl önce kolon kanseri tanısı konulmasıyla kabusa döndü. Annesinin vefat haberini aldığında cenazesine katılabilmek için bir süreliğine Suriye’ye gitmesi sebebiyle geçici koruma kimlik belgesi iptal edilen S.A., defalarca başvuru talebinde bulunmasına rağmen sonuç alamadı. Kimliği olmadığı için sağlığına kavuşabilmesi için gerekli olan tedaviye yıllardır erişemeyen S.A.’nın kolonunda başlayan kanser karaciğerine sıçradı. S.A., dayanılmaz acılarını ağrı kesicilerle çaresizce bastırmaya çalışıyor.

AĞRILARIM GİDEREK ARTIYOR

Tedavi göremediği için her geçen gün artan ağrılara dayanmakta zorlandığını dile getiren S.A., “Bundan 4 yıl önce kolon kanseri olduğumu öğrendim. Zaten zorlu bir hayatımız vardı, hastalığımla birlikte daha da zorlaştı. Rahatsızlığım dolayısıyla çalışamıyorum. Üç tane çocuğum var, evimiz kira. Başka şehirde boyacılık yapan bir kardeşim var. Onun gönderdiği harçlıklarla geçinmeye çalışıyoruz. Kimliğim olmadığı için yıllardır tedavi olamıyorum. Özel hastaneler çok pahalı. Bir keresinde yolda durdurdular ve kimliğim olmadığı için Geri Gönderme Merkezi’ne götürdüler. Beni 2 hafta orada tuttular. Avukat, hasta olduğumu ve kemoterapi almam gerektiğini söyledi yetkililere. Çıkardılar ama iki haftada bir gidip imza atıyorum. Şu an hastalığım ile ilgili hiçbir şey yapılmıyor. 1 yıl önce karaciğerime sıçradığını söylemişlerdi. Karaciğerimdeki kist de oldukça büyüktü. Tedavi göremediğim için şimdi ne durumda, başka nerelerime sıçradı bilmiyorum. Ama ağrılarım her geçen gün artıyor. Sadece ağrı kesici içip idare etmeye çalışıyorum. Böyle bir hayat...” dedi.

ÖLMEK İSTEMİYORUM

Kolostomi torbasıyla hayatını sürdürmeye çalışan S.A., parası olmadığı için sık sık torba alamadığını ve bazen aynı torbayı yıkayıp defalarca kullandığını anlattı. Yakın zamanda bir yardımseverin kendisine çok sayıda kolostomi torbası getirdiğini söyleyen S.A., “Çocuklarımın ve eşimin kimliği var. Ama ben annemin cenazesine katılmak için Suriye’ye gittiğim için benimkini iptal ettiler. Suriye’deyken bağırsağımdan ameliyat oldum. Kolostomi torbası ile hayatımı sürdürmeye çalışıyorum. Torbayı her kullandığımda değiştirmem gerekiyor ama alamadığım zamanlar yıkayıp tekrar kullandığım oldu. Bu halimle iş aramaya da çıktım ama kimse vermedi haliyle. Çünkü zar zor ayakta duruyorum. Zaten dışarı çıktığımda polis durdurup kimlik soruyor, sonra hasta halimle Geri Gönderme Merkezi’ne yolluyorlar. Tek isteğim yeniden kimlik alabilmek. Kimlik alabilirsem tedavi olacağım. Belki sağlığıma da kavuşacağım. 3 tane çocuğum var, onları çok seviyorum. Onlar da benim çektiğim ağrıları görünce çok üzülüyor. Yaşadığım bu çaresizliğe artık bir son verilsin. Kimliğimi versinler ki tedavi olabileyim. Ölmek istemiyorum” sözleriyle yardım istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.