TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanlı para oyunu nedir? Kanlı para oyunu nasıl oynanır?

Öğrenciler arasında oynanan ve sosyal medyanın gündeminde olan kanlı para oyunu merak konusu oldu. Kanlı para nedir, kanlı para nasıl oynanır sıkça araştırılıyor. İşte tüm bu soruların cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kanlı para oyunu nedir? Kanlı para oyunu nasıl oynanır?

Okullarda öğrenciler arasında giderek popülerleşen kanlı para oyununun ne olduğu veliler tarafından araştırılıyor. Ciddi yaralanmalara neden olan ve hasar bırakabilen bu oyunun nasıl oynandığı merak ediliyor. Peki, kanlı para oyunu nedir? Kanlı para oyunu nasıl oynanır? Kanlı para oyunu yasaklandı mı? Uzmanlar bu konuda ne düşünüyor ve velileri nasıl uyarıyor? İşte detaylar…

Okullarda öğrenciler arasında madeni parayla oynanan kanlı para oyunu oldukça popüler oldu ve sosyal medyanın gündemine girdi. Peki, Kanlı para oyunu nedir? Kanlı para oyunu nasıl oynanır? Kanlı para oyunu yasaklandı mı? Detayları haberimizde…

KANLI PARA OYUNU NEDİR?

Madeni para kullanılarak oynanan kanlı para oyununda cezalandırma sistemi nedeniyle ellerde ve parmaklarda kanamalar ve yaralanmalar meydana geliyor. Öğrenciler bu tehlikeli oyunun daha da kanlı olması için madeni paraların etrafına bıçakla kesikler oluşturuyor.

KANLI PARA OYUNU NASIL OYNANIR?

Madeni para havaya atılır ve elin ters kısmıyla havada tutulmaya çalışılır. Parmaklar arasında sıkıştırıldıktan sonra kanlı para denilerek masaya 3 kez vurulur. Oyunu oynayan kişi parayı düşürürse ceza alıyor ve bu kişinin elini yumruk yaparak masaya dik olarak koyması istenerek karşıdaki kişinin madeni parayla vurmasına dayanıyor.

BAZI OKULLARDA YASAKLANDI

Bu tehlikeli oyunun hızlıca yayılması üzerine durumun fark edildiği okullarda yasak kararı geldi. Fakat öğrencilerin birçoğu yasak olmasına rağmen bu oyunu oynamaya devam ediyor.

KANLI PARANIN TEHLİKESİ

Bu oyunda en tehlikeli kısım şüphesiz ceza kısmı. Nedeni ise şu; cezayı alan kişinin eli yumruk yapılarak masaya dik şekilde koyuluyor ve karşı taraf parayı hızla eklem yerlerine fırlatıyor. Paranın geliş şiddetine göre elde kızarmalar, kanamalar yaşanıyor. Sosyal medyada oyun ile ilgili taktikler yayılırken bazı öğrenciler oyunun daha da kanlı olması için madeni paraların etrafına bıçakla kesikler oluşturuyor ve eklem bölgeleri kanamadan ceza bitmiyor.

Uzmanlar giderek yaygınlaşan bu oyun nedeniyle çocukların ellerindeki eklemlerin ciddi ölçüde zarar görebileceğine dikkat çekerek velilerden bu konuda çok daha fazla dikkatli olmaları ve çocuklarını bu oyundan uzak tutmaları konusunda uyarıyor.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Doğru beslenmenin temeli çocuklukta atılıyor

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.