TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci kimdir?

Kahramanmaraş’a yeni projeler yapılacağını duyuran Vahit Kirişci kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 15:16
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci kimdir?

Siyasi hayatın aktif bir üyesi olan ve memleketi Kahramanmaraş’ta milletvekili olarak faaliyetlerini sürdüren Vahit Kirişci kimdir? Vahit Kirişci hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Vahit Kirişci kimdir?

Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960 tarihinde Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Lisans eğitimini Adana’da bulunan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde alan ve buradan mezun olan Kirişci, yüksek lisansını da aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı. Doktorasını ise İngiltere'deki Cranfield Üniversitesi'nde yaptı.

Vahit Kirişci çalışma hayatına nerede başladı?

Meslek hayatına Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak başlayan Vahit Kirişci, daha sonra Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Akademik kariyerinde önemli adımlar atarak, doçentlik ve ardından profesörlük unvanlarının sahibi oldu. Toplamda 55 yayını bulunan Vahit Kirişci’nin yayınlarından 16'sı yabancı dildedir ve makaleler, kitaplar, komisyon raporları ve bildirilerden oluşmaktadır. Kirişci ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı.

Vahit Kirişci ne zaman bakan oldu?

Siyasi kariyerinde 22. ve 23. Dönem Adana Milletvekili olarak görev alan Vahit Kirişci, 22. dönemde Türkiye AB (Avrupa Birliği) Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yaptı. 23. dönemde ise aynı komisyonun başkanlığına tekrar seçildi. 4 Mart 2022 tarihinde Bekir Pakdemirli'nin istifası sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı olarak atandı. Ancak görev süresi 4 Haziran 2023'te sona erdi ve bu tarihte görevini İbrahim Yumaklı'ya devretti. Vahit Kirişci ayrıca 2023 Türkiye genel seçimlerinde Kahramanmaraş'tan milletvekili olarak seçildi.

Vahit Kirişci kaç yaşında?

1960 yılında dünyaya gelen Vahit Kirişci, 63 yaşındadır.

Vahit Kirişci Twitter (X) hesabının adı nedir?

Vahit Kirişci, “VahitKirisci” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.