TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar Dünya Kupası'nda şampiyon İspanya

FIFA Kadınlar Dünya Kupası final maçında İspanya, İngiltere'yi 1-0 yenerek dünya şampiyonu oldu. Avustralya'daki Sydney Olimpik Stadı'nda oynanan mücadelede Olga Carmona'nın golüyle İspanya adını tarihe yazdırdı

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 12:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadınlar Dünya Kupası'nda şampiyon İspanya

Avustralya ile Yeni Zelanda'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda şampiyonluk maçında İspanya İngiltere'yi 1-0 yendi ve şampiyon oldu. Karşılaşmada tek golü İspanya'da Olga Carmona attı.Böylelikle İspanya da tarihinde ilk kez şampiyon oldu. 32 takımın katıldığı, bir ay süren organizasyonda birbirinden keyifli ve kaliteli maçlara tanıklık ettik. Turnuva’da İsveç üçüncü, Avustralya dördüncü oldu. Turnuvayı iki milyona yakın seyirci tribünlerden izledi. Turnuvanın gol kraliçesi beş golle Japon Hinata Miyazawa, en iyi kaleci İngiliz Mary Earps oldu.

EN BAŞARILI TAKIM ABD

1991'de düzenlenen organizasyonda şampiyonluğa ulaşan ABD; 1999, 2015 ve 2019'da aynı başarıya ulaştı. 1995'te Norveç şampiyon olurken, Almanya 2003 ve 2007'de, Japonya ise 2011'de kupanın sahibi olmuştu.FIFA Kadınlar Dünya Kupası tarihinin en başarılı takımı ABD, kupayı 4 kez kazandı. FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda para ödülü miktarı rekor seviyeye ulaştı. FIFA, toplam 110 milyon doları takımlar arasında paylaştırıyor.Şampiyon takım İspanya'ya 10, finaliste ise 7,5 milyon dolar para ödülü verildi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: TÜRKİYE-AZERBAYCAN VOLEYBOL MAÇI NE ZAMAN? TÜRKİYE- AZERBAYCAN VOLEYBOL MAÇI NEREDE? HANGİ KANALDA?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.