TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kiraz’ı geliştirmeye devam ediyoruz!”​​​​​​​

Göreve geldiği günden beri büyük bir aşkla Kiraz’a hizmet ettiğini belirten Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, topluma hizmet etmenin erkek işi değil gönül işi olduğuna vurgu yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2021 09:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kiraz’ı geliştirmeye devam ediyoruz!”​​​​​​​

NURETTİN BAKİ-ÖZEL HABER

İzmir’in şirin ve küçük ilçesi Kiraz’ın Belediye Başkanlığı görevini yürüten Saliha Özçınar Şengül, göreve geldiği ilk günden itibaren Kiraz’ı, Kirazlılarla beraber yönettiğine vurgu yaparken, topluma hizmetin tamamen gönül işi olduğunun da altını çizdi.

KİRAZ’A EVLADIM GİBİ BAKIYORUM!

Seçildiği günden beri büyük bir aşkla bütün Kirazlılarla hep birlikte çalıştıklarını ve Kiraz’a büyük hizmet getirmeye başladıklarını dile getiren Saliha Özçınar Şengül, Kiraz’a bir annenin evladına baktığı gibi baktığını vurguladı. Şengül, “Göreve geldikten sonra hiçbir zaman siyasi ayrım yapmadım. Halkımla hep iç içe oldum, birlikte çalıştık denilebilir. İlçemdeki vatandaşlarım beni bu göreve layık gördü ve hizmet aşkı ile yola çıktık, seçildiğim günden itibaren zaten halkımla birlikte çalışıyor birlikte yapıyoruz. Mesela her Çarşamba halk günümüz var makamın kapısı açıktır, vatandaşlarımız ile o gün sohbet havasında ilçemize neler yapabiliriz diye konuşuyoruz. Seçim çalışmaları boyunca, boynumdan çemberim eksik olmadı bundan dolayı çemberli efe ve Kız çocuğu gibi lakaplar takıldı. Hoşuma da gitti.Kadın olmanın en büyük avantajı anne olmamdı.İlçeme bir annenin evladına baktığı gibi bakıyorum” dedi.

HİZMET ETMEK ERKEK İŞİ DEĞİL, GÖNÜL İŞİ

Kadın ruhunun her zaman fark yarattığının altını çizen Şengül, “Hizmet etmek erkek işi değil bir gönül işi, kadın ruhu her zaman fark yaratır. Ege’nin kadını Efedir. Kadın toplumun yapı taşıdır. Problemler her zaman aynıdır fakat bir kadın olarak baktığımız zaman daha duygusal bakıyorsunuz. İlçemde ki kadınlar mutsuz olursa bende mutsuz olurum çünkü ben bir kadınım, o yüzden göreve geldiğim günden bu yana kadınlarımıza hep destek verdim. Kadınlara önerim hiçbir zaman korkmasınlar cesaretli olsunlar, toplum da tüm bireyler eşit, erkeklerin yaptığı her işi kadınlar da yapabilir” diye konuştu.

KİRAZ BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK!

Kiraz’da bugüne kadar yapılan hizmetleri kısaca özetleyen Şengül, “2014-2021 arası Kiraz’da pek çok şey değişti. Çevreyolumuz tamamlandı İzmir-Kiraz arası duble yol çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı. Yaya köprüsü yaptık. İlçemize Fakülte kazandırdık. Doğal gaz girişimlerimiz olumlu oldu ve doğal gaz kazandırdık. Bunlar çok büyük şeyler ayrıca Hastane projemiz var inşallah bu dönem içerisinde o da olacak. bunları gerçekleştirirken devletimizin desteğini hep hissettik . Kiraz gelişip büyümeye devam edecek” şeklinde konuştu.

CUMHURİYET TARİHİNİN REKORUNU KIRDIK!

Partisinin hükümetleri döneminde kadın çalışmalarıyla ilgili bilgiler de veren Şengül, “2004 yılında Cumhuriyet tarihinde TBMM’de ilk kez Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulmuştur. 2010 yılında kanun önünde eşitlik ilkesine ek olarak kadınlara pozitif ayrımcılık tanınmıştır. 2011 yılında yürürlüğe giren 6111 sayılı kanun ile analık ve süt izinleri yeniden düzenlenmiştir. Kadın girişimcileri desteklemek amacı ile 2012-2014 yılları arasında KOSGEB tarafından 5 bin 638 kadın girişimciye 90 milyon lira destek verilmiştir. Bu dönemde eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi alanlarda da kadına yönelik ayrıcalık Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat desteklenmiştir. Meclisin yüzde 17.5’inin kadın milletvekillerinden oluştuğunu ve bunun da Cumhuriyet tarihinin rekoru. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 53’ü AK Partili olmak üzere 104 kadın milletvekili bulunmaktadır. Meclisin yüzde 17.5 oluşturan bu sayı, Cumhuriyet tarihinde bir rekordur. AK Parti ile birlikte kadının istihdama katılma oranı yüzde 28’den, yüzde 38’e çıkmıştır. Üreten 9 milyon 122 bin kadın ülkemizin ekonomisine güç katmış, geleceğimize umut olmuştur. Gücünü, kendisi gibi güçlü atalarından alan Türk kadını, bundan sonra da geleceğine sağlam adımlarla ilerlemeye devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.