TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar Bornova’ya damga vuruyor

Kadın kimliğini merkezine alan yerel yönetim politikalarıyla öne çıkan Bornova Belediyesi, son 2 yılda hayata geçirilen projelerle cinsiyete dayalı ayrımcılıkla mücadele ediyor

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2021 10:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadınlar Bornova’ya damga vuruyor

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Bornova Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Dr. Mustafa İduğ, 2 yılda imzasını attığı projelerle örnek bir belediyecilik uygulamasına imza atıyor. Kadın kimliğini merkezine alan bir yerel yönetim konseptini hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan İduğ, belediye yönetiminden iş dünyasına kadar tüm alanlarda kadınların damgasını vurduğu bir Bornova hayali kurduğunu söyledi.

KADIN ODAKLI KENT

Bornova Belediyesi, kadın odaklı belediyecilik vizyonuyla start verilen araştırma ve inceleme çalışmalarının ardından hazırlanan “Kadın Dostu Kent Planlama Yaklaşımı: Bornova Örneği” başlıklı kitapta genel hatları belirlenen perspektif doğrultusundan yeniden yapılanmaya gitti. 7 başkan yardımcılığından 3’ü ve 33 müdürlükten 18’i, yani üst düzey yönetici pozisyonlarının yarıdan fazlası kadın bürokratlara emanet edildi.

Cinsiyet temelli ayrımcılıkla mücadelede esas görevin kadınlara düştüğünü hatırlatan Başkan İduğ, “Kadın bürokratlarımızın üst düzey yönetici pozisyonlara gelmesiyle birlikte yönetsel anlamda cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik bir hamle yapmış olduk. Kadın bürokratlarımızın göreve başlamasıyla birlikte belediyemiz artık yeni bir perspektife sahip oldu” diye konuştu.

İLK ADIM: EKONOMİK BAĞIMSIZLIK

Sosyo-kültürel bir sorun olan cinsiyete dayalı ayrımcılığın çözümü için ilk adımın kadınların üretime aktif bir şekilde katılması olduğunun altını çizen Başkan İduğ, meslek edindirme kurslarıyla birçok kadının hayatına dokunma fırsatı yakaladıklarını dile getirdi. Yerel yönetim olarak kadınların kendilerini geliştirme ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları konusunda fırsat sağladıklarını dile getiren Başkan İduğ, “Kadınları üretime katmak üzere mesleki beceri edindirme kursları düzenlemekten, kadın kimliği bilincinin güçlendirilmesine yönelim eğitim çalışmaları yapmaya kadar birçok alanda birden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

ÇOCUKLU KADINLARIN YANINDA

Çok sayıda kadının tüm vaktini ev işlerine ayırmak zorunda kaldığını hatırlatan Başkan İduğ, ev içi görünmez emek kavramının önemine dikkat çekti. Kadınların üretime katılmasının önündeki en önemli engellerden birinin de “çocuk bakımı kadının işidir” algısının olduğunu ifade eden Başkan İduğ, “Artık üretime katılmak isteyen kadınlar çocuklarını uzman personelimizin hizmet verdiği Çocuk Aktivite Merkezlerimize bırakabilecek, ardından Bornova Belediyesi’nin düzenlediği mesleki beceri edindirme kurslarımızda meslek öğrenecek ve iş sahibi olabilecek” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.