TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BinYaprak’la kadınlar birbirine alan açıyor​​​​​​​

Binyaprak İzmir Kurucu Üyesi Çiğdem Önsal, hedeflerinin aynı şehirde yaşayan kadınların birbirine çalışma hayatında fırsat yarattığı bir alan açmak olduğunu belirtti

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2021 10:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
BinYaprak’la kadınlar birbirine alan açıyor​​​​​​​

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN-HABER

Ülkemizde kadınların iş hayatında daha fazla yer alması için birçok dernek ve sivil toplum kuruluşu adeta gövdesini taşın altına koyarak, kadınların sosyal hayat ve iş hayatında var olması için çaba gösteriyor.

Kadınların iş hayatında daha fazla yer alması adına faaliyetlerini sürdüren BinYaprak’ta iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

Binyaprak İzmir Kurucu Üyesi Çiğdem Önsal, BinYaprak’ın bir TurkishWIN girişimi olduğunu ve TurkishWIN üyelerinin deneyimlerini paylaştıkları, Türkçe ve dijital bir platform olduğunu belirtti. Önsal, BinYaprak’a katılanların, rol modellerini bulabilmelerini, kariyer tüyoları keşfetmelerini ve networklerini genişletmelerini hedeflediklerini söyledi.

DİJİTAL PLATFORMDA BULUŞTURUYORUZ

BinYaprak’ta rol model videoları yayınlıyor, kariyer tüyolarını blog yazılarında paylaşıyor, dijital etkinliklerde üyelerimizi kaynaştırıyor ve dijital bir platformda buluşturuyoruz diyen Önsal, “Başta İzmir olmak üzere, memleket çemberlerinde hedefimiz nedir derseniz: Aynı şehirde yaşayan kadınların birbirine çalışma hayatında fırsat yarattığı bir alan açmak. Birbirine 15 dakika uzaklıkta yaşayan, BinYaprak’ta tanışan Tülin ve Nimet gibi… Memleketindeki gençlere ve kadınlara iş hayatında destek olmak isteyen-yurt dışında-memleketinde ya da farklı bir şehirde yaşayan herkesi- dijital platformumuzda bir araya getirmek. Kadın istihdamını arttırmak amacıyla harekete geçen yeni-dijital memleket dayanışma modelini geliştirmek” dedi.

İLK 12 AYDA NELER YAPACAĞIZ DERSEK,

100 rol model, çalışan kadın videosunu dijitale taşımak ya da memleket hikayelerini derleyerek gelecek nesillere “yaparsın” mesajını vermek; 1000 kişilik bir dayanışma networkunu dijitalde buluşturmak; senede 6 online etkinlikle komunitemizi kaynaştırmak (KOVID-19 dönemi süresinde)

Farklı şehirlerdeki iyi uygulamaları birbirine taşımak-paydaş networkumuzun işbirliği yapabileceği bir alan açmak.

BİNYAPRAK İSMİ NERDEN GELİYOR?

BinYaprak, Achillea Moonshine, gerçek bir çiçek. Birbirine sıkı sıkıya bağlı parçaları olan, aşk merdiveni benzeri, aromatik bir çiçek. Achillea ismi; Yunan mitolojisinde, Truva Savaşı kahramanı Achilles’den geliyor. Achilles bu bitkiyi kanayan yarayı durdurmak ve askerlerinin yaralarını iyileştirmek için kullanırmış. Biliyoruz ki, Türkiye’nin Achilles topuğu kadın meselesi. BinYaprak’ta, binlerin bir araya gelmesi ve deneyim paylaşımı ile kadınların ülkemizde çalışma hayatında fırsat eşitliğine ulaşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.

MOTTOMUZ: “O YAPARSA BEN DE YAPARIM!”

Yaparsın. Kendine ve bir birey olarak içindeki kudrete güven. Kim olduğunu, ne yapıp yapamayacağını ancak sen bilirsin. Yapamazsın diyen çok var, biz bireyin kendi sesini duyabilmesi için o dış sesleri dengelemeye çalışıyoruz.

EİB EXPORT-UP PROJESİYLE KADIN GİRİŞİMCİLERLE MENTÖRLERİ BULUŞTURACAK

BinYaprak projesi ile bağlantılı olarak bugünlerde sevindirici bir gelişme daha yaşanıyor.

Avrupa Mentorluk ve Koçluk Konseyi (EMCC) ve Binyaprak işbirliği ile düzenlenen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Export-Up Mentörlük Programı kapsamında kadın ve genç girişimcilerim kişisel ve iş hedeflerini gerçekleştirebilmek adına destek alabilecekler.

Konuyla ilgili bilgi veren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 2020 yılını Ege İhracatçı Birlikleri olarak Sürdürülebilirlik Yılı ilan ettiklerini ve bu konudaki çalışmalara devam etmekte olduklarına dikkat çekerek, “EİB olarak BinYaprak İzmir’in kuruluşuna da katkı sağladık ve destek olduk. Tamamen gönüllük esasına dayalı tasarladığımız mentörlük çalışmasını sürdürülebilirliğin sosyal boyutuna dokunan bir program olması nedeniyle ayrıca önemsiyoruz. Mentörlük programında amacımız, kadın ve genç girişimcilerimizin networklerini geliştirmelerine yardımcı olmak, sahip oldukları potansiyel ve kaynaklara dair farkındalık uyandırmak ve sonuçta Birliğimizin temel amacı olan sürdürülebilir ihracat artışıdır. EİB Export-Up Mentörlük Programının bölgemizin ihracat potansiyelini ortaya çıkaracağına inanıyoruz. Uluslararası ticarete başlamak isteyen ya da yeni başlayanlar daha yenilikçi, daha üretken, güncel gelişmeleri yakından takip eden, hedef pazarını doğru tanımlayan, yasal ve mevzuatsal yükümlülüklerini iyi bilen girişimciler olmalıdır. Bu noktada, en iyi çözümün uluslararası iş yapma deneyimi olan kişiler olduğunu biliyoruz. Ege İhracatçı Birlikleri olarak destek arayan kadın ve genç girişimcileri, uzun yıllar ihracat yapmış, son derece deneyimli ve deneyimlerini aktarabilecek başarılı mentörler ile Export-Up programı çerçevesinde bir araya getirmeyi hedefledik” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.