TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadim kent Mardin fuardaki yerini aldı

Kadim kent Mardin, 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde yerini alarak, kültürünü ve yöresel lezzetlerini İzmirlilerin beğenisine sundu

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2022 12:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadim kent Mardin fuardaki yerini aldı

NURETTİN BAKİ-ÖZEL HABER

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, dünyanın dört bir yanından turizm profesyonelleri ve ziyaretçileri ağırlamaya başlarken, fuar alanında kurulan Mardin Artuklu Belediyesi standı da büyük ilgi gördü. Kentin tarihi, kültürü ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı stantta, İzmir’de bulunan Mardinliler de memleket özlemine su serpti. Fuar İzmir’de kurulan standa Artuklu Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Zeynal Abidin Topallı, Artuklu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Sıraç Ballı, Artuklu Belediyesi Meclis Üyesi Hülya Hakimoğlu, STK gönüllüsü Beşir Tunç, İzmir Mardinli Genç İş İnsanları Derneği (İMGİAD) adına eğitimci Psikolog Erdal Ataklı, İMGİAD Gençlik Kolları Başkanı Semanur Ataç katıldı. Mardin ve fuarla ilgili düşüncelerini gazetemize değerlendiren Artuklu Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Zeynal Abidin Topallı, “İzmir’e çok büyük bir yükle geldik. Fuar İzmir’de 110 metre karelik bir alanda standımızı açtık. Belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, esnaflarımız, otelcilerimiz herkes burada. Hep birlikte Mardin’imizi tanıtmaya geldik” dedi.

MARDİN’İ İZMİR’E GETİRDİK!

Mardin’in tarihini, kültürünü ve yöresel lezzetlerini toplayıp İzmir’e taşıdıklarını belirten Artuklu Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Zeynal Abidin Topallı, “Biz İzmir’e Mardin’i taşıdık. Tarihimizi, kültürümüzü, yöresel lezzetlerimizi İzmirlilerin ve İzmir’de yaşayan hemşerilerimizin ayağına getirdik. Burada kadim kentimizin tanıtımını yapmanın yanı sıra Mardin’e gelmek isteyip de gelemeyen insanlarımızla Mardin’i tanıştırmak istedik. Dillerin ve dinlerin yöresi Mardin’imizi herkes bilsin, görsün istiyoruz. İzmir’deki bu fuar da bizim için büyük bir şans oldu açıkçası. Artuklu Belediyesi burada büyük bir stant açtı. Standımızda Süryani çöreği, dağlı leblebi, hayalet mavi badem şekeri, tarçın-zencefil ve mahlepli badem şekeri, cevizli sucuk, dibek kahvesi, Artuk Bey sipesiyel dibek kahvesi gibi yöresel lezzetlerimizi misafirlerimize sunuyoruz. Bunun yanı sıra Midyat’ımızla özdeşleşmiş telkârilerimizin satışını da gerçekleştiriyoruz. Ayrıca sabun çeşitlerimizi ve bakırımızı da ziyaretçilerin beğenisine sunuyoruz. Bunun yanında Nergiz, zeytinyağı ve melisa çiçeği karışımıyla yapılan Mardin Artuk Bey kolonyamızla misafirlerimize eşsiz bir koku veriyoruz. Standımızda on bin adet ikram var. Herkesi kahve içmeye bekliyoruz” dedi.

KENTİMİZİN TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK

İzmir’de yapılan bu fuarın Mardin turizmine olumlu katkılar sağlayacağını belirten Artuklu Belediyesi Meclis Üyesi Hülya Hakimoğlu ise, “Turizm fuarına Mardin’in çok ilgi çekmesi Mardin’in bir turizm şehri olmasından kaynaklanıyor. Zaten oluşan yoğun ilgiden de bunu görebiliyoruz. Mardin bir medeniyetler şehri, bunun sebebi de farklı etnik ve dini kesimlerin büyük bir barış ve birlik içinde olması… Bu fuar Mardin’imize turizm açısından oldukça fayda sağlayacaktır. Burada olmaktan son derece mutluyuz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.