TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZSU’ya 100 milyon Avroluk borçlanma!

İzmir Su Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Ekim Ayı Olağanüstü Meclis oturumunda, kurumun Finansmanı Dünya Bankası kaynaklarından karşılanmak üzere 100 milyon Avroluk borçlanmasına yetki verildi

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 16:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZSU’ya 100 milyon Avroluk borçlanma!

İzmir Su Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Ekim Ayı Olağanüstü Meclis oturumunu Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda,  Finansmanı Dünya Bankası kaynaklarından karşılanan ve İller Bankası A.Ş. tarafından yürütülen "Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi"(TEFWER) dahilinde, 2023-2024-2025 Mali Yılları Çok Yıllı Bütçesinde öngörülen borçlanma kapsamında, 2023 yılından itibaren yıllara sari kullanılmak üzere, İller Bankası A.Ş.'den 110 milyon Avro veya eşdeğeri yabancı döviz cinsinden nakdi kredinin kullanılması ile İZSU Genel Kurul Kararı ile yatırım ve diğer harcamalarında nakdi veya gayri nakdi olarak, dilimler halinde kullanılmak üzere bankalardan 678 milyon TL'ye kadar kredinin kullanılması için İZSU Yönetim Kurulu yetki talepleri görüşüldü.

İki gündemle toplanan kurulda, gündemdeki önergelerin tamamı oturumda ‘acil kaydı’ ile komisyonlara gönderilen ilgili önergelerin görüşülmesi için meclise ara verildi. Komisyonlarda görüşülen önergeler oy birliği ile kabul edildi.

KÖKLÜ:  4. FAZ İÇİN KULLANILACAK

CHP grubu adına söz alan Bülent Köklü, “110 milyon Avro’luk kredi oybirliği ile geçti. Tamamen yatırımlara kullanılacak. İç borçlanma ile ilgili İZSU’muz 678 milyon liralık kredi kullanım hakkı var. Yine proje karşılığı kullanmak üzere bunu kullanacağız. İller Bankası’ndan gelenin büyük bir çoğunluğu 4. Faz için kullanılacak. Ben kredilerin İzmir’imize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

YILDIZ: İZMİR’ KARŞI ANLAYIŞ OLMADIĞI GİBİ…

AK Parti adına söz alan Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ise, “İkisi de yatırımlara dönecek olan krediler var. Bir tanesini teminatı iller bankası. Merkezi hükümetimizin İzmir’e karşı anlayış olmadığı gibi grubumuzun da desteği devam ediyor. Diğeri de 4. Faz için kullanılacak bir kredi. Bu da İller Bankası’nın teminat mektubu ile kullanılacak kredidir. Biri yağmur suyunda diğeri arıtma suyunda kullanılacağı için oy birliği yaptık” diye konuştu.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Büyükşehir’de ‘Organize İşler’ iddiası

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.