TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZSU’dan Beydağ’a yatırım atağı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Başkan Tunç Soyer’in tüm vatandaşların sağlıklı ve kesintisiz suyuyla buluşması önceliği doğrultusunda Beydağ’ı sağlıklı bir altyapıya kavuşturmak ve Beydağlıların yaşam kalitesini artırmak için harekete geçti

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2022 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZSU’dan Beydağ’a yatırım atağı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Başkan Tunç Soyer’in tüm vatandaşların sağlıklı ve kesintisiz suyuyla buluşması önceliği doğrultusunda Beydağ’ı sağlıklı bir altyapıya kavuşturmak ve Beydağlıların yaşam kalitesini artırmak için harekete geçti.

İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Erdoğan ve beraberindeki bürokratlar Beydağ ilçesinde yerinde inceleme yaptı. Genel Müdür Köseoğlu ve ekibi bölgedeki çalışmalar ile ilgili detaylı bilgi aldı.

İlçeyi güçlendirecek yatırımlar

Çalışmaları 2015’te başlatılan ve Beydağ merkezi besleyen kaynak sularının iletim ve şebeke hatlarının yenilenmesini hedefleyen yatırımın projesi tamamlandı. Proje kapsamında yaklaşık 17 bin metre iletim ve şebeke hattı yenilenecek. Beydağ’ı sağlıklı ve modern bir altyapıya kavuşturacak projenin hayata geçirilmesi için kısa süre içinde yapım ihalesine çıkılacak.

İZSU’nun Beydağ yatırımları sadece merkezle sınırlı kalmıyor. Yağcılar Mahallesi’nde kaynak hatlarının yenilenmesi ve Ova kısmının şebeke imalatı için proje çalışmaları da tamamlandı. Toplamda 12 bin metre iletim hattı yenilenmesi ve 6 bin metre şebeke hattı imalatını kapsayan proje için en kısa sürede yapım ihalesine çıkılacak.

Ayrıca önümüzdeki günlerde ihalesi gerçekleştirilecek olan proje kapsamında 2023 yılı içerisinde Beydağ ilçesinin Bakır, Yukarı Aktepe, Yesıltepe Yonuç mevkii, Kurudere ve Halıköy Ovacık mevkilerine alternatif su kaynağı sağlamak amacıyla yeni içme suyu sondaj kuyuları açılacak. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.